Oldal kiválasztása

Nem titok, hogy mennyire gyorsan belezúgtam a Helixbe, és a sorozat képes volt ezt a második évadban tovább fokozni. De úgy tűnik, csak én voltam ezzel így, mert az alacsony nézettség miatt a Syfy csatorna nem adott esélyt a harmadik évadra – igen, most szipogok! Óda a sorozathoz, ami magasabb szintre emelte a csavar fogalmát!

helix.s02.1

Hónapok teltek el az Arctic Biosystemnél történtek óta: Dr. Julia Walker (Kyra Zagorsky) csatlakozott az Illariához, vagyis halhatatlan társaihoz, miközben volt férje, Dr. Alan Farragut (Billy Campbell) ott pusztította a halhatatlanokat, hol csak tudta – ennek köszönhetően adtak ki rá nemzetközi elfogatóparancsot, mivel felrobbantotta a cég párizsi központját. Dr. Peter Farragut (Neil Napier), Alan testvére visszament a CDC-hez, és kis csapatával újabb járványok megakadályozásában segédkezett, Dr. Sarah Jordan (Jordan Hayes), még mindig halhatatlanságával küszködik, ezért a lehető legveszélyesebb krízisekbe veti bele magát, míg az új csapattag, Dr. Kyle Sommer (Matt Long) is rejteget valamit, bár munkatársai előle annál többet.

A CDC Petert, és csapatát ezúttal egy hajóhoz küldte, ahol egy szörnyű betegség hatására a legénység lemészárolta önmagát, és amelynek kiindulópontja valószínűleg a közeli St. Germain sziget. Peteréket a helyiek azonban nem fogadják szívesen, az egyik hajóról mentett túlélőt valami elragadja és megöli, míg a falakkal körbevett apátság tagjai leginkább egy szektához hasonlítanak, akik vakon követik vezetőjüket, Michaelt (Steven Weber).

helix.s02.2

Nem hittem volna, hogy az első évadbeli csavarokat lehet fokozni, ám a Helixnek és alkotók csapatának sikerült. Korábban nehezményeztem, hogy ezt sokszor úgy oldották meg, hogy a szereplők elhallgattak dolgokat, és kijelentették, hogy majd valamikor elmondják – ezt az aprócska hibát itt most kijavították, és a karakterekben inkább egyéb okok miatt ragadtak benn a szavak. A második évad első epizódjában még nem sok mindent tudunk a robbanás óta eltelt hónapokról, így, amiatt is kell izgulni, hogy mi történt Sergióval (Mark Ghanimé), Alannel, vagy Hatake-val (Hiroyuki Sanada).

Mindezek mellett pedig ott van egy újabb fertőzés, ami azon túl, hogy kellően undorító, látványos, vészjósló és még rafinált is. Igencsak rájár a rúd ezzel kapcsolatban a csapatra, hiszen a szigeten közel sem olyan jó felszerelés áll rendelkezésükre, mint korábban az Északi-sarkon. Ez azonban nem gátolhatja Sarah-t, aki ha nem figyelnek, bizony védőruha nélkül sebtében dolgozik, csak hogy végre kitalálja a betegség eredetét – ám vigyázni kell, hiszen Kyle nem tud semmit a lány ragyogó szemeiről.

helix.s02.4

Nagyon nehéz a sorozatot elemezni, mivel minden egyes epizódban történik nem is egy dolog, ami mindent felforgat, átír, ám ezt kellő logikával teszi, a karakterek jelleméből fakadó tettekkel és a felmerülő környezeti hatásokat is figyelembe véve. Ezúttal nem a szűk és hófehér Északi-sark folyosóin bolyonganak a szereplők, hanem a vöröslő almaliget, az apátság szürkés falai, és a zöldbeborult fák között – ám senkit se tévesszen meg a helyszínváltozás, bizony itt is bőséggel akad szörnyűség, betegség, és omlott elméjű ember (utóbbiból egészen ritka skála is bemutatásra kerül).

Ezúttal a látványvilág is bővült, mivel egy rendkívül zseniális trükkel öregbítették a szigetet, és a környezetét, és ezáltal egy olyan síkra is ráterelték a nézőt, amit majd a következő évadokban fog teljesen kibontva látni.

helix.s02.3

Az évadfinálé szokásához híven epic volt, nekem hosszú percekig tartott becsuknom a szám, vagy levenni a szemem a képernyőről, mert amit a harmadik évadra ígértek, nos, az valószínűleg még egy szinttel feljebb emelte volna ezt a nagyszerű és egyedülálló sci-fi-thriller sorozatot. Kár, hogy a Syfy az alacsony nézettség miatt elkaszálta ezt a rejtélyes csodát, ahol senki sem az aki, és semmi sem az, aminek látszik.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.