Oldal kiválasztása

spn_s10e22_pic1

Legutóbb igencsak felpörögtek az események, és a tempó ezen a héten sem lassult, ismét haladtunk a sztorival, kellően megalapozva a fináléhoz a hangulatot. Én már most vagyok egyszerre dühös, ijedt, hitevesztett és szomorú, de még nem tudom eldönteni, hogy az alkotók, a karakterek, a körülmények, vagy mindezek együttes hatásának köszönhető az érzés.

spn_s10e22_pic2

Miután a Styne família rászállt, Charlie (Felicia Day) sorsa az előző részben finoman szólva negatív irányba változott. Dean (Jensen Ackles) Samet (Jared Padalecki) okolja a jelen helyzet miatt, mondván, hogy ha ő nem trükközik a Kárhozottak Könyvével, most minden jobb lenne. Az idősebbik Winchester a történtek hatására a fejébe veszi, hogy kiírtja a Styne-okat, és megtiltja öccsének, hogy beleavatkozzon. Sam bűntudatból eleinte le akarja fújni a Könyves akciót, ám a legváratlanabb pillanatban kap egy előre beidőzített e-mailt Charlie-tól, amiben a Könyvhöz tartozó kódrendszer megfejtése található. Sam kis hezitálás után úgy dönt, hogy továbbra is kell neki a Káin Pecsétjét leszedő varázsige, és Rowena (Ruth Connell) segítségét kéri. A boszorkány azonban emlékezteti Samet az alkujukra: a férfinek előbb meg kell ölnie Crowley-t (Mark Sheppard), mert amíg ő él, Rowena a kisujját sem hajlandó mozdítani. Azonban kiderül, hogy a Pokol királyát sem olyan egyszerű megölni, közben Dean sorra gyilkolja le Styne-ékat.

spn_s10e22_pic3

A The Prisoner ismét egy remek rész: a sztori élvezetes és pörgős, a karakterizáció zseniális, a több szálon futó cselekmény szintén nem mindig van teljesen egyeztetve, de az összkép mindenképpen pozitív. Lelkileg viszont nagyon fájnak a történések. Az előző epizódban megtapasztalt harmónia és összetartás egy szempillantás alatt elillan, amint Deanen egyértelműen észrevesszük, hogy nem fog lenyugodni. Innentől kezdve minden egycsapásra dől össze: Dean újra a démoni út felé jár, ráadásul elég gyorsan halad, Saméknek pedig van is és nincs is tervük meg merem kockáztatni, hogy a hetedik szezon óta nem volt ilyen kilátástalan a két testvér helyzete, és még bőven lehet rosszabb is. Ha már szóba került Dean, akkor azt muszáj megemlíteni, hogy ez a fajta gonoszság, ami benne (újból) ébredezni kezd, egyáltalán nem szexi, vagy izgalmas, vagy éppen kinek mi, hanem ez a tipikusan a körmöt rágva a sarokban ülős” félelmet kiváltó ördögi cselekedetek sorozata.

spn_s10e22_pic4

Volt két olyan apróbb momentum, amit szeretnék kiemelni, mert nagyon betalált: először is, a Styne fronton kapunk egy kisebb, de nem kevésbé érdekes mellékszálat, ami Cryus Styne-nal (Connor Price) foglalkozik. Cyrus egy tini, még középiskolába jár, és egy igazi kirekesztett, mivel közel sem olyan menő, mint az osztálytársai, ráadásul a família embereket feldarabolós tradícióját sem szívleli. Egy friss zsákmányt azonban neki kéne (élve) felnyitnia és szétszednie, amit a félénk srác először nagyon nem akar, és később is csak amiatt teszi meg, mert testvérei különben őt szeletelnék fel a tanulság: attól még, hogy valaki gonosznak születik, nem feltétlenül kell belőle valóban szörnyetegnek lennie. A másik dolog Crowleyhoz (Mark Sheppard) kapcsolódik, aki ezúttal sem kapott túl nagy szereplési lehetőséget, ám az annál badassabb volt, ráadásul végre láthattuk az igazi szemeit! A Pokol királya volt eddig az egyetlen olyan fő démon, aki nem mutogatta előszeretettel színes, ördögi szemeit csak egyszer láthattuk őket vörösleni, de akkor éppen Mrs. Tran (Lauren Tom) bőrében volt most viszont mégis teljesen átváltoztak azok a fehér szemgolyók vörösbe, és egyenesen gyönyörű volt. Apróság, de milyen fantasztikus apróság!

spn_s10e22_pic5

Jövő héten itt a finálé azt hiszem, nem kell mondanom, hogy ez mivel jár, legalábbis lelki értelemben. Sót és sörétest előkészíteni!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.