Oldal kiválasztása

Oliver kissé zavaros átállása után ezen a héten kitisztul a kép, de ez sajnos kifejezetten rosszat tesz a történetnek. Úgy tűnik, az Arrow nem tudja harmadszor is nagyszabású tetőpontra vezetni a történetét.

arrow 1Szóval Oliver mégsem vált gonosszá (három hét kiképzés után furcsa is lett volna), a csapatot viszont nem avatja be a terveibe. Egyedül Merlyn segít neki, akinek meg persze a többiek nem nagyon akarnak hinni, amikor mégis kitálal. A dolgok ugyanis felgyorsulnak, mivel Oliver egyik utolsó próbatétele, hogy Starling Cityre kell szabadítania az Alpha Omega vírust (azt, amit Maseoval üldöztek Hong Kongban). Az Íjász csapata kelletlenül vonul Nanda Parbatba, hogy segítsen, és a küldetés végül rosszul sül el.

arrow 3

Sajnos azt kell, hogy mondjam, a konfliktus teljesen lapos. Míg az előző részben még úgy ahogy fenn lehetett tartani a feszültséget Oliver helyzetével kapcsolatban, addig a This Is Your Sword már az első percekben eldönti ezt a kérdést, így utána nem világos, miért is kéne izgulni. Ennek ellenére az epizódban megpróbálnak játszani az Oliver gonosz vagy nem gonosz témával, de nem igazán működik a dolog.

arrow 4A csapat meg persze haragszik, és minden okuk megvan haragra, mert tulajdonképpen az sem egyértelmű, hogy Oliver miért nem vonta be őket a tervébe. Ennél rizikósabb küldetéseket is végigcsináltak már együtt, és a Liga legyőzése akkora falat, hogy én biztos nem választanék hozzá olyan megbízhatatlan társat, mint Malcolm Merlyn. Szóval Diggle dühével könnyű együtt érezni, Felicity viszont nagyon furcsa, és az még furcsább, hogy ezúttal Laurel a józan ész hangja.

arrow 2

A bukdácsoló fő konfliktus mellett ott van még Thea, aki lelép a városból, hogy megkeresse Royt. Mivel minden instabillá vált az életében, érhető, hogy az első reflexe a menekülés. Roynak viszont korán örülünk, egyelőre biztos nem tér vissza az Íjász csapatába. Helyette segít Theának talpra állni, sőt a hősi út felé terelgeti – úgy tűnik ez a „munka” családi vállalkozás lesz, de őszintén szólva ez sem túl meglepő.

A flashback szál most nem menti ki az Arrow-t a bajból, mivel ugyanúgy megcsömörlött, ahogy a jelenbeli történések. Már jó ideje tudjuk, mi fog történni Maseo családjával, így itt sincs semmi új információ, vagy különösebb izgalom.

Az egyetlen jelenet, ami igazán kiemelkedő volt, az a csata az Íjász csapata és a Liga harcosai között. Nagyszerű koreográfiákat láthattunk, volt Atom és volt humor, pörgős akcióval és drámával vegyítve – az egész résznek ilyennek kellett volna lennie. Így viszont hiába végződik cliffhangerrel az epizód, kétlem, hogy bárkinek lenne miatta álmatlan éjszakája.

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.