Oldal kiválasztása

Még a kezdet kezdetén jártam utoljára PlayIT-n, mikor még a rendezvény a Millenárison volt, és a látogatók száma is csupán a töredéke volt a mostaninak. Teljesen friss élmény volt számomra a Symában rendezett esemény, ami felemás érzéseket hagyott bennem.

IMG_2211

Elsőnek is illik leszögezni, a PlayIT nem egy cosplayes esemény, nem egy con, hanem egy gamer show, ahol a kiállítóké, játékstandoké és árusoké a főszerep, ezen oknál fogva pedig nem szép dolog ezt a rendezvényt is a conok szabályai szerint méricskélni.

A tavaly őszi bejárat előtti sor miatt kissé szkeptikusan álltam a bejutáshoz, ám normál jeggyel kevesebb, mint tíz perc alatt bent is voltam a rendezvényen (bár az elkerítést és a hatalmas kerülőt még mindig nem értem), ahol megcsapott a hatalmas tömeg zaja-szaga. Mert igen, sok ember, zárt térben, ha kint alapból meleg van, bizony összeáll egy masszává, ami képes fojtogatóvá válni – kellet vagy egy óra mire hozzászoktam ehhez a hihetetlen embermennyiséghez, de utána már viszonylag könnyen el lehet lavírozni közöttük. De ami leginkább megdöbbentett, az a látogatók életkora, még a Millenáris időszakában a rendezvényre jegyet váltók a saját keresetükből vásároltak, ám a mostaniak inkább a szüleik pénzét költik, ugyanis még közel sem nagykorúak.

IMG_2056

A teljes Syma rendezvénycsarnok a maga három termével állt a gamerek, kiállítók, és cosplayesek kedvére. A hely zsúfolásig megtelt, a színpadok egymást érték, és bár gondoltak a zaj elterelésre, azért akadt olyan produkció, amibe bezavart a másik színpadtól érkező beszéd vagy zene. De szerencsére a cosplay versenyt ezúttal sem lehetett hangilag vagy minőségileg elnyomni, és természetesen itt volt a legnagyobb nézőközönség is, hiszen magára a rendezvényre is rengeteg cosplayes látogatott ki – persze, aki tehette játékkarakternek öltözött be.

Meg kell hagyni, a rendezvény alatti kaja és ital árak egyáltalán nem szálltak el, én például egy igen finom és kiadós hamburgert ettem korrekt áron – bár több szószt még el tudtam volna viselni. Meglepetésre nem csak játékkiállítás, hanem elektronikai és technikai rendezvények is voltak, többek között a legújabb okostelefonok, monitorok és számítógép felszerelések kaptak helyet.

IMG_2043

Érdekes egy rendezvény a PlayIT, de cosplayesként mindenkinek azt javaslom, hogy többedmagával érkezzen, mert úgy igazán jó a buli. Én jól szórakoztam, sok baráttal találkoztam, újakat ismertem meg, és kiderült, hogy a cosplayes szubkultúránk sokkal összetartóbb, mint azt valaha hittem volna – és ez nagyon jó érzés!

A képekért köszönet az Atismediának!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.