Oldal kiválasztása

The Graduation Transmission

Igazából megint csak a megszokott lemezt ismételgethetem: jó volt, cuki volt, de nem volt nagy szám.

Leonardöt meghívják, hogy mondjon beszédet a ballagóknak régi gimnáziumában, ám ahogy New Jersey-be indulnának Pennyvel, kiderül, hogy hatalmas vihar dúl a keleti parton, ami miatt az összes oda tartó járatot törölték. Azonban, mivel látja, hogy vőlegénye sajnálja a dolgot, Penny elintézi, hogy Leonard mégis elmondhassa a beszédét – Skype-on keresztül. Raj vesz egy drónt, viszont képtelen beüzemelni, ezért megkéri Howardot, hogy állítsa be neki, akihez még Sheldon is betársul – azonban együttes erővel sem mennek sokra. Eközben azonban Raj apja megtudja, mire költi kicsi fia a pénzét, és úgy dönt, megvonja tőle járandóságát.

The Graduation Transmission

Itt végre valamilyen szinten sikerült, ha nem is mind a három, de két történetszálat összefonni: miközben Howardék a drónnal küzdöttek, addig Raj nemrég elvált szüleit manipulálta telefonon keresztül. Raj viselkedése bemutatta, mekkora gyerek is belül, és hogy mennyire manipulatív tud lenni. De egyvalamit biztosan elmondhatok: nagyon szórakoztató volt nézni.

Howardék szenvedése a drónnal elég kiszámítható pályán haladt, de attól még vicces volt, még ha nem is fogtam a hasamat a nevetéstől. Jól használták fel az ilyen esetekben felmerülhető kliséket – még az indiai vevőszolgálatot is bedobták –, a színészi játék is jó volt, Bernadette beszólásai és az utolsó jelenet pedig, bár kissé szürreális volt, vitte a prímet.

The Graduation Transmission

Most még Penny és Leonard kapcsolata is tetszett – nem titok, hogy sokszor idegesítenek, főleg mivel legtöbbször úgy érzem, hogy Penny nem érdemli meg Leonardöt. Ám azért néha feltűnnek a sorozatban bizonyos pillanatok, mint például ez is, amikor csak működik köztük a kémia. Penny alapból édes volt, ahogy összehozta Leonardnek a Skype-beszédet, meg azzal is belopta magát a szívembe, hogy még ballagási talárt is szerzett vőlegényének – akkor is, ha az a szitkom íratlan szabályainak megfelelően nem volt tökéletes. Szóval most meg voltam elégedve Pennyvel és Leonarddel.

De ha már Leonard – kifejezetten tetszett a beszéd, amit mondott. Az első fele, mielőtt kitört volna belőle a keserűség, nagyon megfontolandó, és örömmel hallottam, hogy egy ilyen lelkesítő tanács átadására szánták ezt az egy-két percet, míg a második, bevallom, kicsit azért erőltetett volt. Ám fenntartom, amit az előbb mondtam: végre jó volt nézni Penny és Leonard interakcióit, még akkor is, amikor Penny éppen nagyon látványosan unt mindent.

bigbang8.22_1

Összességében bár nem volt valami nagy szám ez az epizód, azért kellemes volt, és élveztem. Nem azt mondom, örülnék neki, ha kicsit emelnének a színvonalon, de amíg legalább ezt tartják, addig még megéri nézni a szériát.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.