Oldal kiválasztása

Az epizód címe olyan kérdés, amire a nézők már tudják a választ. Wells igazából egy időutazó, Eobard Thawne és az igazi rejtély az, mit is akar pontosan – miért segít Barrynek, és mi a terve vele? Ez sajnos továbbra sem derül ki, de hőseink ezen a héten legalább behozták lemaradásukat a nézőkkel szemben.

flash 4

Egy alakváltó garázdálkodik Central Cityben, nem kis kavarodást okozva a Flash csapatának, és a helyi rendőrségnek egyaránt. Hannibal Bates (Martin Novotny) bárkinek képes kiadni magát, így először Eddie-t, aztán Barryt is elég nagy bajba keveri. Mindeközben Cisco és Joe átugranak Starling Citybe, hogy Wells autó balesete után nyomozzanak, és (számukra) megdöbbentő felfedezést tesznek.

Az elsődleges probléma ezzel az epizóddal, hogy a nézők számára semmilyen új információt nem hordozott a címben szereplő kérdést illetően, még képi szinten sem. Mi már láttuk, mit csinál Wells, amikor hazaér, láttuk a kis magánszobáját a laboratórium falában, láttuk járni, gonoszkodni, szóval összességében nem túl izgalmas mindezt ismét végignézni. Ezúttal végre a Flash csapata is összeköti a pontokat, de ez azért kevés ahhoz, hogy az ember elkezdhessen izgulni.

flash 1Ami a crossover részt illeti, megint csak azt kell mondani, hogy kevéssel akarják kiszúrni a szemünket. Persze, voltak jó pillanatok – Joe és Quentin beszélgetése, vagy Laurel és Cisco –, de ezek a jópofaságon kívül nem sokat adtak hozzá a történethez. Lehet, hogy már magasan van az ingerküszöb ilyen szempontból, de az a crossover, ahol a hősök még csak nem is találkoznak nekem egyszerűen csalódás valahol. A dolog mentségére szóljon, hogy azt viszont alig várom, hogy Laurel kipróbálja Cisco új kütyüjét. És az is igaz, hogy a két sorozat így úgymond természetesebb módon kezd összefonódni, aminek talán pont az a célja, hogy a mindennapiság látszatát keltse.

flash 5Ha valamiből nem volt hiány ezen a héten, az a dráma. Először is ott volt Eddie, akit az alakváltó nagy slamasztikában hagyott, és ez persze újabb próbatétel volt a kapcsolatának Irisszal. Erről nem is mondok többet, már mindent elpanaszoltam korábban és a helyzet nem sokat változott. Érdekesebb volt Caitlin vívódása, aki Barry és Wells között őrlődik, és sokkal nehezebben fogadja el, hogy mentora talán nem az, akinek látszik – egyébként Hannibal Bates ebbe a konfliktusba is szépen bekavart Barry képében.

flash 3Végül, de nem utolsó sorban, úgy tűnik, megfordult a világ, mert ebben az epizódban egyértelműen a gonosztevő volt a csúcs. Crossover ide, vagy oda, Hannibal Bates karaktere nagyon jól sikerült, elképesztő szórakoztató és izgalmas volt a vele való küzdelmet nézni, és amikor végül meglátjuk az eredeti arcát, az szépen megkoronázza az egészet.

Összességében nem volt rossz rész a Who is Harrison Wells?, de annyira jónak sem lehet mondani. Néhol kissé kiábrándító lehet azoknak, akik, velem együtt, újabb Flash-Íjász kalandra vágynak, és az sem volt a legjobb húzás, hogy végig a nézők számára ismert információkat mutatott fel, mint nagy felfedezés, ám végső soron, hála az alakváltó gonosztevőnek, voltak izgalmas és szórakoztató pillanatok.

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.