Oldal kiválasztása

Hoozuki no Reitetsu. Az az érzésem, hogy manapság túl sok olyan animébe kezdek bele, ami direkt arra megy ki, hogy leszívja azt a kis agyamat is, ami még megvan.  De ez van, ezt kell szeretni – és a Hoozuki no Reitetsu-t nagyon is lehet szeretni! Mutatom is, hogy miért.

 Hoozuki no Reitetsu3jpg

Történetünk a Keleti Pokolban (a kelet külön kiemeléséről majd bővebben lentebb) játszódik, ahol megismerkedünk annak mindenható irányítójával Enma Daioh-val, és az ő jobb kezével,  –egyben címszereplőnkkel – Hoozukival. Kissé bogaras felettese helyett Hoozuki szó szerint vasszigorral tart rendet a pokolban, és ha egyes delikvenseknek problémájuk van ezzel, akkor kedves démonurunk előrántja a hatalmas a fémbuzogányát, és azzal téríti jobb belátásra, mint ahogy azt rögtön az első részben tette a pokolba érkező Momotaroval.

 Hoozuki no Reitetsu2

Ahogyan elvárható ettől az animétől, van itt nem kevés állatság (szó szerint) a köbön, ugyanis Hoozuki, bár hihetetlen ellenszenvvel van az emberek iránt, az állatokat imádja – akik gyakran segítői is. Állandó csatlósai még két kisebb démon Karauri és Nasubi, valamint Oko-chan, aki Hoozuki régi barátja és a kéjencek poklának vezetője. Nem pokolbéli – de jelleme alapján simán beillene oda – Hakutaku (vagy kínaiul Bai Ze) egy isteni lény, emellett ritka perverz alak, és lépten-nyomon verik egymást Hoozukival, bizonyos szintig hasonló jellemük ellenére.

 Hoozuki no Reitetsu5jpg

Na, ilyen szereplőgárda mellett az ember azt gondolná, hogy nincs is szükség már történetre, pedig az nemcsak hogy van, de kellően elmebeteg is! Életveszélyes csapatépítő tréning, parókalopások, extrém gyógymódok, kínzómester nyulak és minden, ami szem-szájnak ingere. Bár nem összefüggőek az egyes epizódokban lévő kis mesék, de mind pokolian nevetséges és némileg tanulságos is a maga módján. Külön humorforrás a Hoozuki vs. Hakutaku jelenetek ahol ez a kettő változatos módokon oltja a másikat.

 Hoozuki no Reitetsu4jpg

Karakterek:Pipa.Történet: Pipa. Mi van még hátra? Jaj, igen a poklok. Nagyon tetszett az, hogy a második részben behozták Sátánt (aki az Európai Pokol vezetője), aki nem ugyanaz, mint a keleti pokol felett uralkodó Enma Daioh. Ráadásul Hoozuki is párszor felhozza azt a kínzó démonoknak, hogy „ti végezzétek a dolgotokat, az irgalmat hagyjátok meg Buddhának”, így nemcsak a poklok, hanem a mennyei igazságszolgáltatás is több részre oszlik. De nem csak ez a fentebb említett kettő pokol van, hanem egy részben feltűnik Scarab (Egyiptomi Pokol) valamint behozzák az európai Hot Dog Tartarusból Cerberust. Nekem ezek a kis dolgok azért tetszettek annyira, mert végre van egy ilyen anime, ami nem vegyíti töketlenül a különféle hitvilágokat, hanem úgy teszi őket egymás mellé, hogy azért érezzük azt a választófalat.

 Hoozuki no Reitetsu1

Kortól, nemtől, animés beállítottságtól függetlenül mindenkinek csak ajánlani és ajnározni tudom a Hoozuki no Reitetsu-t, hiszen nincs benne olyan dolog, amit ne… de, egy dolog mégis is van. Az openingjét fizikai képtelenség végighallgatni.  De hát, ez a pokol, szóval, rendezzük ezt le erőszakkal!

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.