Oldal kiválasztása

Lehet, hogy végre kiderül Chibi-Usa titka? Ideje volna, és a legutóbbi Sailor Moon Crystal epizód azt sugallta, hogy hamarosan lehull a lepel a kislány sötét titkairól. A harcosok egymásért aggódnak, mi nézők pedig – az aggódás mellett persze – rágjuk a körmünket. Igazán kiérdemelt már ez a jutalom.

sailormoon71Miután a Fekete Hold már a harmadik harcost viszi magával, Usagi és Minako maradnak már csak a Föld védelmére. Persze Lunáék is ezerrel dolgoznak a probléma megoldásán, igyekeznek lenyomozni, hogy hová viszik a Szellemnővérek a harcosokat, azonban a műszerek minden alkalommal csődöt mondanak az eltűnés pillanatában. Így elég nehéz lesz a nyomukra bukkanni. Azonban a kis csapatnak van egy ütőkártyája, mégpedig Chibi-Usa, akit egyre gyakrabban emleget Rubeus bandája, valamint segítségükre van az egyik szellemnővér elhagyott fülbevalója is. Nem kétséges, hogy a kettőnek köze van az eseményekhez, így nincs más hátra, mint kifaggatni a kislányt.

sailormoon70Kifejezetten szeretem a Chibi-Usás jeleneteket. Nem csak azért, mert mostanra egy valóban szerethető kiscsaj lett, de azért is, mert nem kis feladat elé állítja az Őrzőket. Nem egyszerű egyszerre vigyázni egy egész bolygóra, visszaszerezni az elrabolt barátaikat és közben még szülői teendőket is ellátni. Ha mindezek még össze is függenek, az pláne nehéz ügy, és ezeket a nehézségeket, valamint a velük való küzdelmet nagyon jól sikerül érzékeltetnie a készítőknek. Persze ez Usaginak a legnagyobb kihívás, akibe valószínűleg egy csepp hozzáértés sem szorult a gyerekeket illetően, az viszont látszik, hogy nagyon próbálkozik, még ha gyakran bele is sül a fékezhetetlen indulatai miatt.

Nagyon bejöttek a párhuzamos jelenetek is a szellemek idézésével. Szerintem ez egy kifejezetten szép pillanat volt, ami láttatni engedte, hogy bár a gonoszok szörnyű tetteket visznek véghez, ők is ugyanolyan érző lények, mint a többiek, nekik is fáj néha a szívük, de mégis állhatatosak maradnak. Senkit nem akarok ezzel én a sötét oldalra csábítani, de nekem ezzel nagyot nőttek a szememben mind a karakterek, mind a készítők, akik gondoltak erre is. Ennek is megvan természetesen a másik fele a főszereplő személyében, akinek hatalmas szíve van és olyan temperamentuma, hogy az embernek néha még a monitor mögül is leesik tőle a haja.

sailormoon69És természetesen nem maradhatott el a szokásos „jön Tuxedo Kamen és megment” – című műsor sem, de azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy ezért mi lányok mind odavagyunk. Elvégre ki nem volt belezúgva gyerekkorában? Szerintem aligha akad olyan női olvasónk, aki nem.

sailormoon68Izgalmas kis epizódot zártunk, én nagyon elégedett vagyok. Most, hogy a karakterek nem csak vannak, hanem igyekeznek fejlődni is, kevésbé kiszámíthatóvá teszi az eseményeket, és ez nekem nagyon tetszik. Kérek még ilyet!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!