Oldal kiválasztása

Nagyon nem tudom hova tenni a mostani epizódot, mert bár voltak benne érdekes részek és kemény pillanatok, azért legalább a jelenetek felét időhúzással lehet vádolni. A Vikings kezd egy olyan irányba haladni, ami gyökeresen eltér az eredetitől, és ez egyre inkább megfekszi a gyomromat.

vikings.s03.e09.3

A csata hatalmas kudarccal zárult, a harcosok nagy része elesett, a győzelem reménye és mámora már messze jár a vikingek táborától. Björn szinte már a halálos ágyán feküdt, Floki összeomlott a kudarc és az istenek ígéretének nyomása alatt, Ragnarnak pedig már a leghétköznapibb tevékenység is fájdalmat okoz. Ám Lagertha egy csapat harcossal mégis megpróbál, azzal a céllal, hogy majd ők elhárítanak minden akadályt a nagy sereg elől. Viszont a terv korántsem jön be, és hiába mutatja meg Rollo, Kalf és a többi harcos vitézségét, vannak olyan fegyverek, amik ellen nem lehet felvenni a küzdelmet. Párizsban egy darabig ünnepeltek, ám az ismeretlen betegség és az élelmiszerhiány eltörölte a frankok mosolyát, és a királynak olyan döntést kellet hoznia, amivel talán megmentheti a népét, de elvesztheti a vezetői bizalmát.

Ezalatt Kattegatban Aslaug elé visznek egy keresztényt, aki a viking isteneket becsmérli, Ragnar felesége pedig egy igen kemény próba elé állítja a férfit. Ugyanakkor Wessexben a király elcsábítja fia feleségét, és egy olyan önző és értelmetlen politikába kezd, ami már az őrülettel határos.

vikings.s03.e09.2

Nem értem, hogy a készítők miért vélik úgy, hogy a sorozatban helye van a Wessexben történteknek. Nem csak hogy érdektelen a dolog, de ráadásképpen semmi köze sincs a vikingekhez, és valahogy az egész jelenetsor logikátlan és unalmas. Kattegati eseményekre is hasonlókat tudok csak mondani, ahol gyakorlatilag egy példabeszédet láthattunk a két vallás különbségéről és összetűzésükről. de ez legalább szorosan kapcsolódik a vikingekhez, kultúrájukhoz, plusz Aslaug most eszméletlen jó volt – a színésznő az utolsó szcénájában nyújtotta talán a legjobb formáját.

Kissé hiteltelenné tette a mostani epizódot, hogy a korábban szinte halálukon lévő szereplők pár nappal később már éltek és virultak, és sérülés sem látszódott rajtuk. Ez leginkább Björnnél volt szembetűnő, akit a múlt héten vérben áztatva húzott be a táborba az apja, most meg fitten és egészségesen vágott neki az újabb küzdelemnek. Egyedül Ragnar viselte a harc fizikai nyomait, ugyanis még a vizelés is gondot okozott neki, csak úgy, mint a séta, a beszéd vagy bármilyen mozgás. Igen, Ragnar nagyon beteg.

vikings.s03.e09.1

Az ötlet, hogy ezúttal egy kisebb csapatot küldjenek nekem nagyon tetszett, és Lagertha vitte is a prímet a dologban, nem csak harcedzettségével, hanem azzal is, hogy tudta mikor kell menekülőt fújnia – plusz még megmentette Kalfot is. Igazi badass a csaj! Rollo, a korábban csak gyilkológépnek beállított harcos ezúttal végre használta az eszét, és ezzel bizony sok viking életét mentette meg.

vikings.s03.e09.4

Az epizód egy nagyon komoly problematikával zárult, amit nem tudom hogyan fognak feloldani a készítők, mindenesetre érdekesnek ígérkezik, de azt el kell ismerni, ez az évad már közel sem olyan magas színvonalú, mint a második.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.