Oldal kiválasztása

Az új Flash epizód címe kissé félrevezető – habár crossover részről van szó, az „all star” kifejezést azért erősnek tartom, hiszen nincs Íjász, se Arzenál, se Fekete Kanári. Atom azért szépen beleillett a képbe, és a jövő heti epizód elvileg pótolja a most kimaradt Barry-Oliver pillanatokat.

flash 1

Ray Palmer és Felicity átugranak Starling Cityből, hogy segítséget kérjenek a Flash csapatától szuperruha ügyben. Közben egy őrült tudós, Brie Larvan (Emily Kinney) fenyegeti Central Cityt, gyilkos, mechanikus méheivel. Barrynek nem csak az ízeltlábúakkal gyűlik meg a baja – a Wellsszel kapcsolatos feszültség egyre csak nő és hősünk lassan abban sem biztos, hogy kiben bízhat meg és kiben nem.

flash 2

Előrebocsátom, hogy az All Star Team Up nagyon jó kis rész, de azért megvoltak a maga hibái. Az egyik dolog az, amivel a sorozat a kezdetek óta küzd: a teljesen érdektelen egy-epizódos gonosztevők. Emily Kinney karaktere gyakorlatilag alig szerepelt, amiért nagy kár. Biztos sokan voltak, akik velem együtt kíváncsian várták, hogy a Walking Deades jó kislány után Emily Kinney milyen, amikor gonosz, őrült tudós. Sajnálatos módon ez nem derült, mert alig két jelenete és jó, ha három mondata volt. Az egyetlen kiemelkedő rész – a hack-párbaj Felicityvel – is inkább szólt az Íjász csapat zsenijéről, mint róla.

flash 3

A másik dolog, ami egyáltalán nem akar működni – és tudom, hogy ismétlem magam, de akkor is –, az Iris. Könyörgöm, ha már tényleg mindenki tudja, hogy Barry a Flash, mi értelme eltitkolni Iris elől? Nem igaz, hogy nagyobb biztonságban van, hiszen így is ott van minden konfliktus kellős közepén. Ha tudná, ki Barry, legalább rácsöröghetne, és rendelhetne tőle közvetlenül kimentést. Így viszont a karakter ebben a részben megint csak arra jó, hogy Barry és Eddie versenyének tárgya legyen – szegény Eddie, abszolút érthető módon, nem tud mit kezdeni a titkolózással, úgyhogy én az őszinteségnek szurkolok.

flash 6

Ahogy mondtam, a cím félrevezető, mert az eheti epizód korán sem sorakoztat föl „minden sztárt”, viszont azt meg kell hagyni, hogy Ray (akárcsak Felicity egyébként) elképesztő jól passzol a Flash csapatához. A humor és a kémia egyértelműen megvolt, és külön kudo jár a Supermanes poénért, amit elfogult rajongóként igen nagyra értékeltem. A csapatmunka és az akció szintén eszméletlen szórakoztatóra sikerült, még úgy is, hogy Ray tulajdonképpen nem Barryvel, hanem Ciscoval dolgozott össze. Még messze járunk tőle, de az embert óhatatlanul elöntik az Igazság Ligás érzelmek.

flash 4

Drámában sem volt hiány ezen a héten – a helyzet Dr. Wellsszel egyre fokozódik. Barry mindenki őszinteségét megkérdőjelezi, de ahogy az várható volt, végül beavatja Caitlint és Ciscot a kételyeibe. Nem akarok vészmadár lenni, de talán elérünk lassan ahhoz a fordulóponthoz, ahol a kis csapat felbomlik – a képregényekben ugyanis a Flash csapata egy szuperhőst és egy szupergonoszt termel ki magából, és ezt a folyamatot könnyedén elindíthatja a mentorukkal kapcsolatos konfliktus. Annyi biztos, hogy kicsit sötétebb idők várnak a Flashre.

flash 5

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.