Oldal kiválasztása

Térjünk rögtön a lénegre. Az eheti Flash epizódban Mark Hamill főgonoszt játszik és egy ponton ezt mondja: „I am your father.” (Vagyis: „Én vagyok az apád.”) Ezt csak annyival tudom kommentálni, hogy OMG.

flash 2

Szóval Central Citynek van egy rangidős gonosztevője, még a régi időkből, aki Tricksternek nevezi magát (és akit a régi Flash sorozatban is Mark Hamill játszott). Polgári nevén James Jesse szerencsére börtönben van, ám akad egy másolója, aki a mesterhez hasonlóan bombákkal szereti felrázni a hangulatot.

flash 1Nehéz túljutni a tényen, hogy Mark Hamill visszatér régi szerepéhez, ráadásul eszméletlen szórakoztatóan csinálja – egyfajta Joker-Hannibal Lecter keveréket alkot, klasszikus képregényhangulatot idézve. A Flash alkotói hihetetlen szövegeket adtak a szájába, kezdve természetesen a legnagyobb magas labdával, amit el lehet képzelni, és amit olyan gyönyörűen le is csapott a sorozat, de nem ez volt az egyetlen popkult utalás a karaktertől. A korábbi, kissé komolyabb, akcióközpontúbb részek után a Flash emlékezteti a nézőt, hogy egyébként humora is van, méghozzá nem rossz.

flash 3

Azért drámából sem volt hiány – így a Tricksters több hete az első igazán kiegyensúlyozott epizód –, Grant Gustin kapott feladatot bőven. Barry nem nagyon tud mit kezdnei a Wellsszel kapcsolatos gyanúval. Úgy kéne tennie, mintha mi sem történt volna, ám indulata itt-ott folyton a felszínre tör. Csak tetézi a bajt, hogy az apját elrabolják, így a két Trickster is komolyabb ellenségnek biznyul, mint amilyennek elsőre látszottak. Grant Gustin kifogástalanul mutatja be Barry minden oldalát: a vívódót, az agresszívat és persze az optimistát – mert végül azért kapunk párat abból a jellgzetes mosolyból, amit még Oliver Queen sem tud nem viszonozni. Az ilyen összetett részekben látszik meg igazán, mennyire jó karakter Barry Allen és hogy mennyire eltalálták őt Grant Gustinnal.

flash 5

Mindezek mellett szinte eltörpül az a flashback szál, ami bemutatja, hogyan lett Eobard Thawne-ból Harrison Wells. A dolog elég rémisztő, de valahogy súlytalan is, mivel nem magyarázza meg Eobard későbbi viselkedését. Min változtat a tény, hogy (spolier) Thawne megölte az igazi Wellst és felvette az alakját? Ettől még nem tudtunk meg többet a motivációjáral, vagy a jövőről, ahonnan jön. (spoiler vége) Nem csak Mark Hamill Jokerbe oltott Hannibalja miatt tűnik haloványnak a történet ezen része, hanem azért, mert úgy tesz, mintha fefedne valami nagy titkot, pedig ez csak egy kis titok, ami maximum Eobard gonoszságát/elkeseredettségét és a helyzet tragikumát erősíti – azt is kell, de biztos, hogy így?

flash 4

A flashback okozta hamis hangok azonban elhanyagolhatóak a Tricksters egyébként szuper története és kiegyensúlyozottsága mellett: volt dráma, humor, akció és Mark Hamill! Kicsit több lényeges informció és maximálisan elégedett leszek.

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.