Oldal kiválasztása

El is érkeztünk minden valamirevaló Walking Dead rajongó legutáltabb eseményéhez, a fináléhoz. Az alkotók ezúttal egy több mint egyórás darabbal kedveskedtek a nézőknek, és bizony kellett is a plusz tartalom. Régi sérelmek bukkannak fel a felszínre, új ellenség közelít, elveszettnek hitt barát kerül elő, és a világ mit sem változik, ha a földön élőhalottak járkálnak.

walkingdead.s05.e16.3

Michonne parádés ütéssel küldte a földre Ricket, aki bizony el is ájult, és másnap már összefércelt sebekkel és bekötött kézzel ébredt, ám Michonne nem ment el sehova, mivel végig ő vigyázott a férfira. Rick ezúttal Carol taktikáját követve nem mondott semmi egyebet az ellopott fegyverekről, és a Deanne által meghirdetett gyűlésre is a nő tanácsait szem előtt tartva kíván elmenni. Eközben Maggie minden lakóval beszélget, hogy minél több embert állítson maguk mellé a fórumon, amin akár ki is rúghatják Ricket, azonban azt a csapatból mindenki tudja, hogy akkor elszabadul a pokol.

Daryl és Aaron továbbfolytatják útjukat, hogy új lakókat keressenek, de az ideálisnak tűnő jelölt eltűnik a szemük elől, ugyanakkor belefutnak több kamionba, amik talán dugig vannak konzervekkel. Azonban a két tapasztalt férfi egy nagyon durva csapdába sétál bele, és egy apróbb cetli figyelmezteti őket arra, hogy bizony szorult helyzetük még rosszabbá válhat – de vajon a szerencse ezúttal melléjük áll?

walkingdead.s05.e16.1

Az évadfinálé szerencsére minden karakterre ráfókuszált, így a korábbi konfliktusok, és elmaradt megbocsátások is a felszínre kerültek – utóbbihoz azért kellet Rosita segítsége is. Sasha még mindig meggyötört állapotban van, és úgy fest, mint aki kívánja a halált, míg Gabriel is hasonló lelki válságon megy keresztül – azt azért ne felejtsük el, hogy fújunk az atyára a múltkori bemószerolás miatt. Carol megint nagyot alkotott, mikor egykori bántalmazott nőként szembeszállt egy bántalmazó férfival, ráadásul egy olyan velőtrázó szcénát produkált, amit egy hordányi zombival sem lehetne elérni.

Nehéz meghatározni, mit volt a csúcsjelenet a mostani epizódban, ugyanis annyi minden történt, annyira jól kidolgozva, hogy képtelen vagyok választani. Ráadásképpen most nem a szokványos cliffhangerrel ért véget az évad – vagyis nem dobták szereplőinket mélyen a dagonyába, hogy aztán őszig ezen izguljanak a nézők. Bár a fő fókusz Rickre esett, mégis annyi emberi szál kötődik hozzá, ami sok szereplőt volt képes egy teljesen új perspektívába terelni.

walkingdead.s05.e16.4

Minden tavasszal ugyanezt kérdezem: na, és most mit csinálunk őszig? Mert hiába van megannyi jó sorozat, amiket én is imádok, de az igazi túlélő-horror és karakterdráma kombót csak a Walking Dead képes megfelelően hozni. Nos, igen, az élőhalottakról szóló sorozat valójában az élőkről szól, és arról, hogy vajon ki mit tenne meg azért, akit szeret!

walkingdead.s05.e16.2

Az ötödik évad mesterien kezdett, és a színvonalat a téli szünetig képes volt fenntartani, ám a visszatérés után nagyon sok epizód ment feleslegbe álmoralizálás, időhúzás és ötlettelenség miatt. A legnagyobb hős kétségtelenül Carol, és egyúttal ő produkálta a legnagyobb karakterbeli fejlődést is. Idén is elvesztettünk jó pár szeretett szereplőt, és sajnos sok olyat is, akikben még lett volna bőven potenciál. Nekem nagyon tetszik a sorozat új irányvonala, mert Alexandriával egy teljesen új lehetőség nyílt Rickék életében.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.