Oldal kiválasztása

the royals cast

Avagy itt a legújabb bűnös élvezet – mindössze egyetlen kérdésem van: hogyan mehetett ebbe bele az angol királyi család?

A sorozat az angol uralkodói család egy fikcionális verziójának igencsak botrányos hétköznapjait követi nyomon. A csendes és bölcs Simon király (Vincent Regan) apai szeretettel uralkodik országa fölött, azonban családja sokkal nagyobb személyiségei mellett a lap szélére szorul. Felesége, Helena királyné (Elizabeth Hurley) a külsőségek megszállottja – neki hála kívülről a királyi család tökéletesnek, ő pedig igazi, tiszteletre méltó matriarchának tűnik, ám a köznép szemétől távol nem derogálni neki lekurvázni és felpofozni saját lányát. A kedves és melegszívű Liam herceg (William Moseley) próbálja úgy élni életét, hogy bár kihasználja rangját, mégis annyira eltávolodik attól, amennyire teheti – éppen ezért is kezd kapcsolatot a palota biztonsági főnökének (Oliver Milburn) lányával, Opheliával (Merritt Patterson), akivel együtt valami eszméletlenül cukik. Vele ellentétben húga, Eleanor (Alexandra Park) a féktelen bulizásba és a drogokba menekül rangja elől, ám önpusztító életmódja egy törékeny, sebzett lelket rejt. A király végletekig romlott öccse, Cyrus (Jake Maskall), amikor éppen nem a palota női személyzetét zaklatja, azt tervezi, hogyan szerezze meg magának a trónt, miközben két ügyefogyott lánya, Maribel (Hatty Preston) és Penelope (Lydia Rose Bewley) semmit sem fog fel az egészből. A konfliktus azonban ott kezdődik, mikor a királyi pár elsőszülött fia, Robert herceg tragikus hirtelenséggel – és igencsak rejtélyes módon – meghal, Liamet téve trónörökössé. Fia halála azonban arra ösztönzi a királyt, hogy referendumot nyújtson be a parlamentnek, hogy töröljék el a monarchiát.

theroyals2

Az angol E! csatornának ez az első scripted műsora, ami azért meglátszik kicsit a minőségen, ám összességében azt hiszem, a csatorna büszke lehet magára. Az alapfelállás érdekes, a felvázolt történet és karakterek beindítják az ember fantáziáját, a képi világ illik az elmesélendő történethez – az egyetlen dolog, ami ilyen szempontból zavart, azok a palota előtt felvett jelenetek, ugyanis nem hiszem el, hogy az uralkodócsalád egy kívülről ennyire lerobbant helyen élne.

Persze azzal a tudattal kell nekiállnunk a sorozatnak, hogy ez alapvetően egy szappanopera – akkor is, ha angol, és akkor is, ha minőségi. A lényeg, hogy minél több botrányos szereplő legyen, és hogy minél több legyen a hátba szurkálás – ennek megfelelően már az első részben van két halálunk, ami valamilyen, általunk egyelőre ismeretlen módon, a monarchiához köthető (Robert herceg és Ophelia anyja), ráadásul már a pilotban rögtön a szánkba rágják, hogy Simonnak igenis félnie kellene az öccsétől. Ezt fejelik meg még olyan dolgok, hogy már rögtön az első öt percben feltűnik az a két dolog, amivel nagyon el lehet adni egy sorozatot: a szex és a drog. De nyugi, ez csak a kezdet, a folytatás ennél jobb.

theroyals3

Már a pilotban egyértelművé válik, kivel is kéne szimpatizálnunk, és kivel nem: Cyrus és Eleanor szemetek, Liam, Simon és Ophelia cuki, Ophelia apja, Ted kötelességtudatból rossz döntéseket hoz, Cyrus lányai meg csak comic reliefnek vannak jelen (és éppen ezért a már szinte túlontúl realista környezetben fájdalmasan parodisztikusnak hatnak). A kérdéses figura Eleanor, akinek bár viselkedése a végletekig elítélhető, féktelen önpusztítása és szemétkedése mögött azért ott rejtőzik a szeretet, a gyengédség utáni vágy, amit bár apjától és testvéreitől megkap, az anyja teljes egészében megtagadja tőle. Így hát a néző bármennyire is próbálná utálni a hercegnőt, egyszerűen képtelen rá – és pontosan ez az szerintem, ami ha nem is a legszimpatikusabb, de a legérdekesebb karakterré teszi a sorozatban.

The Royals - Season 1

Szappanopera-feeling ide, túlzott dramatizálás oda, a The Royals igencsak érdekesnek ígérkezik – mint mondtam, ez lesz csak igazán a bűnös élvezet!

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.