Oldal kiválasztása

Ami Misplacednek a Selfie és Orlissának az A to Z, az nekem a Benched – egy imádnivaló és vicces sorozat, bájos romantikus szállal, sok őrültséggel és könnyen emészthető tanulságokkal (a pilotról ITT írtam). És természetesen el is kaszálták, ahogy a fentebb említett két hasonló kaliberű show-t is.

NUP_158968_0373.JPG

Nina Whitley (Eliza Coupe) egy jól menő ügyvédi iroda alkalmazottja, aki nemsokára társügyvéd lehet, és emellett még vőlegényével, Trenttel (Carter MacIntyre) is készül összekötni az életét. Ám a nagy fordulat akkor jön, mikor a férfi megcsalja őt, és mindeközben még nem is Ninát, hanem kolléganőjét választják be társügyvédnek. Ettől Nina kiborul, kicsit randalírozik, eltör egy méregdrága vázát, majd ki is rúgják. Nina Whitley egy csapásra egy teljesen új, eddig szokatlan életben találja magát, és mivel se állása, se otthona, ezért felcsap állam által kirendelt ügyvédnek.

A munkatársai eleinte szívatják és lenézik a leginkább tornádóhoz hasonlítható nőt, akinek minden vágya, hogy visszaszerezze korábbi életét. Azonban ügyről-ügyre rádöbben, hogy eddig ő valójában egy bunkó volt, ráadásul rossz ügyvéd is, és a tárgyalóteremben eltöltött idő ráébreszti Ninát, hogy talán amit vissza akar szerezni nem is annyira fontos a számára.

benched.s01.1

Igen, a Benched alapszituációja nem túl eredeti, de mint sok helyen, itt is a kivitelezés a lényeg. Nina Whitley egyszerre gyűlölhető és szerethető karakter, és csak igen lassan bontakozik ki a néző előtt, hogy miért is lehet szeretni – ám abban a pillanatban, hogy ez megvan, végérvényesen megkedvelteti magát. Nina valóban egy tornádó, tűzrőlpattant, okos és tevékeny nő, aki sok hibát vét, de ezekből képes is tanulni, és az évad végére egy nagyon szép jellemfejlődéi ívet mutat fel.

Szituációs komédiához híven itt is leginkább a tetteken lehet röhögni, de azokon nagyon. A poénok frissek és eredetiek – bár akadt olyan epizód, ahol egy picit túlhúzták a dolgot –, de nem csak Nina a komoly humorforrás, hanem az egész ügyvédi csoport is, a legkisebb mellékszereplőkig bezárólag – ilyet utoljára a Brooklyn 99 volt képes alkotni, csoda hát, hogy siratom a Benchedet?

benched.s01.3

Igen, itt is van szerelmi szál, de nem ez határozza meg a szereplők jellemét, csupán árnyalja azt, így egyáltalán nem csap át egy romantikus nyálcsomaggá, hanem egy ízig-vérig vicces húszperces szösszenet marad, amiben olykor csajoznak vagy pasiznak. Illetve nem csak komédiaként működik jól, hanem jogi műsorként is – persze ez nem A férjem védelmében – de az esetek kellően frappánsak, tanulságosak, és emellett még szórakoztatóak is.

benched.s01.4

A Benched egy imádnivaló szösszenet, amit én még évekig szívesen néztem volna, de mivel én vagyok az egyetlen szinte, ezért a nézettségi rátája miatt nem kért belőle többet a USA Network, sajnos.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.