Oldal kiválasztása

Történt pár olyan fordulat a mostani részben, amit már előre lehetett sejteni, de azért mégis megdöbbentő volt látni. A Vikings egy várt és váratlan fordulattal ért el az évad közepéhez.

Vikings.s03e05.1

Ragnar és Rollo, miután megérkeztek Kattegatba szembesültek azzal, hogy Siggy meghalt, és bár az elején Aslaug semmit sem mesélt a valódi indokokról, azért Helga szeretett férjének, Flokinak csak elbeszélt mindent, kezdve az idegennel és azzal, hogy közte és a hercegnő közt történt egy s más. Míg Ragnar ennek, és a tervezett Párizsi hódító útnak járt utána, addig Rollo ittasan balhéba keveredett, és csak Björn tudta kihúzni őt a slamasztikából. A sosem hallott Párizs miatt pedig Floki még inkább neheztel Athelstanra, aki korábban őszintén beszélt a városról és annak csodáiról. És lassacskán befutott egy hírvivő is, aki igencsak negatív üzenettel érkezett Lagerthához.

Vikings.s03e05.3

Ismételten sok esemény történt a mostani epizódban, ám ezek valahogy nem passzoltak az időintervallumhoz. Mikor kihajóztak Ragnarék, akkor Thorstein feleségjelöltjei már jócskán terhesek voltak, és mikor visszaértek, még meg sem születtek a gyerekek, mégis az volt az érzésem, hogy nemhogy hónapok, de talán több mint fél év is eltelt, míg angolhonban megalapították a viking kolóniát, illetve leverték a hercegnő ellenlábasait. Ugyanez a helyzet a Kattegatban történtekkel is, hiszen ott is sokkal több dolog történt, minthogy egy-két hónapba bele lehessen sűríteni. És most, hogy visszaértek, az idővel hasonló furcsaságok történtek: szinte alig érkeztek meg, de már komoly változások történtek a városban, és Ragnar terveiben – mintha a készítők maguk sem lennének tisztában, hogy az események mennyi időt is ölelnek fel.

A Porunnal történtek egyszerűen nem tudnak meghatni, a lány igen kevés kiképzést kapott, és terhesen ment egy nagyon is veszélyes csatába, és bár nem értettem volna azzal egyet, ha Björn visszatartja, azért a lánynak lehetett volna annyi esze, hogy legalább egyszer végiggondolja a dolgokat és mérlegel. De ehelyett ő inkább a dacot választotta, és nagyon csúnyán pórul is járt, azonban a vikingek között egy harcos nőnek még bőven van helye, szóval a hisztijét sem értem.

Vikings.s03e05.2

Az köztudott, hogy Ragnar vagy a bögyömben van, vagy kedvelem éles elméjét, nos, ezúttal az előbbi történt, ugyanis addig csűrte-csavarta a dolgokat, míg végül Lagertha járt pórul, de ez a férfit egy kicsit sem zavarja. De legalább Ragnar és felesége, Aslaug közötti beszélgetést élmény volt nézni: mindkét oldal megkapta a maga pofonját, miközben a felszín alatt ott volt az igazság.

Az epizód legszebb jelenete azonban Flokihoz és Helgához fűződik – de imádom én ezt a párost –, annyira jól ismerik, szeretik egymást és elfogadják a másik minden furcsaságát, hogy ők a sorozat igazi színfoltjai. Floki azonnal kiszúrta, hogy több történt Kattegatban, mint azt Helga elárulja, és felesége rögvest el is meséli neki az egész történetet, saját hibájával egyetemben, de Flokinak eszébe sem jut vádaskodni vagy hadakozni, csupán elmondja Helgának, hogy ő mit fog tenni az ügyben.

Vikings.s03e05.4

Az epizód vége felé történt az igazán nagy csavar, ami jócskán szül még konfliktust az elkövetkezendő öt epizódra – basszus, de rövid ez a sorozat! A Vikings alkotógárdája ismét megmutatta, hogy képesek kellően felkavarni az állóvizet, véres mészárlást és imádnivalóan romantikus pillanatokat képesek beleszőni egyetlen részbe.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.