Oldal kiválasztása

A szünet után felemás résszel tér vissza a Flash. Egyrészt volt izgalom és csavar bőven, még több is, mint amennyi elvárható ilyen messze az évad végétől. Másrészt viszont ismét becsúszott egy kiábrándító gonosztevő és néhány fájóan sablonos húzás.

flash 4

Mark Mardon (Liam McIntyre), a sorozat első részéből ismert Clyde testvére visszatért, hogy bosszút álljon (emlékeztetőül: Joe lelőtte Clyde-ot). Mark öccséhez hasonlóan képes irányítani az időjárást, és Joe nyomába ered. Miközben Barry próbálja megmenteni fogadott apját, Cisco Dr. Wells után nyomoz és igen érdekes dologra bukkan.

flash 5

Na most, bár jó újabb Spartacusos arcot látni, Liam McIntyre karaktere sajnos teljesen érdektelen. Alig tűnik fel pár jelenetben, az ereje nem nagy újdonság és a motivációja is rémesen egyszerű. Rejtély, hogy miért várt a bosszúval hat hónapot, ahogy az is, miért nem öli meg rögtön Joe-t, amint lehetősége van rá (mert eleinte azt akarja, csak aztán mégsem) – tipikus gonosztevő hiba. Az epizód végén lévő nagy húzása nem rossz, de még így sem kárpótolja az embert.

flash 3

Semmivel sem lehet jóvá tenni a szerelmi szálban történteket sem. Nem tudom nem kiemelni ismét: Iris végtelenül idegesítő karakter. Teljesen megalapozatlan, ahogy az érzelmeit váltogatja, hol Eddie-t akarja, hol Barryt, hol a Fash-t – gyakorlatilag minden részben mást. Eddig azt hihettük, csak komolyodik a dolog Eddie-vel, de nem, bele kell kontárkodni Linda és Barry bontakozó románcába. Amellett, hogy maximálisan bosszantó, még sablonos is ez a szerelmi négyszög, és ezen az epizód vége sem segít.

Out of Time

Volt viszont jó is az Out of Time-ban. Dr. Wellsről megdöbbentő dolgok derülnek ki – olyan leleplezés ez, amire nem számítottam ennyire korán. Az ő karaktere továbbra is az egyik motorja a sorozatnak, bár kettősségéből veszít ebben a részben, érdekessége nem csökken, ez pedig nagy teljesítmény. A konfliktus által Cisco is reflektorfénybe kerül, ami mindig jó dolog. A színészek kiválóan elkapták az apa-fiú/mentor-tanítvány pillanatokat, ettől a végkifejlet igazán ütős lett.

flash 1

És most spoiler következik, mert nem tudok nem beszélni róla.

Az epizód végéről: A Flash utazik az időben! Ez megint csak roppant korán történt meg, és elég spontán módon – se gyakorlás, se semmi, csak véletlenül sikerült. Ez annyira Barry. Itt akár idézhetném a 12 Monkeys kritikákat, az időutazással ugyanis számos kérdés merül fel. Barry időhurokba került? Meg tudja változtatni az eseményeket? Az a tippem, hogy igen, így semmissé teszi a nagy leleplezéseket – kissé bosszantó írói fogás, viszont tény, hogy Cisco nem halhat meg, mert abból garantáltan rajongói lázadás lenne.

Az Out of Time erős cliffhangerrel végződik, ráadásul a folytatás nagyban befolyásolja majd, milyennek látjuk ezt az epizódot – feleslegesnek, vagy izgalmasnak? Bizonytalan talajra lépett a Flash, reménykedjünk, hogy sikerrel néz szembe a kihívásokkal.

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.