Oldal kiválasztása

Az epizód eleje, mint mindig, most is kulcsfontosságú információt tartalmaz, bár most látszólag kevésbé fontosat, mint az előzőekben például Milos háttértörténete volt. Most azt látjuk, hogy megérkezik Lester új mosógépe, és ezzel az utolsó gyanús tárgytól is megszabadul. A szereplők ebben a részben új életet kezdenek, amibe egy váratlan, egy éves időugrás után látunk bele. Az életük szinte irreálisan idilli lesz azután, hogy a rendőrség lezárta az ügyet, de ez csak a látszat. A cikk további része spoilereket tartalmaz!

vlcsnap-2015-03-18-16h57m53s142

Lestert a mosógép emlékeztette a feleségére és arra a bizonyos napra, amikor meggyilkolta őt. Az, hogy megszabadul tőle, és a nő többi holmijától is, az újrakezdést jelenti, és világos, hogy ezt komolyan is kell vennünk. Az előző részből kiderült, hogy Lester nem kisstílű idióta, hanem intelligens ragadozó, aki ráérzett a bűn ízére, és biztosította magát, hogy soha ne kaphassák el. Molly eddig nem adta fel, és még most is tesz egy utolsó, kétségbeesett kísérletet, hogy a főnökének elmagyarázza egyértelmű és logikus érveit, pedig az ügyet már lezárták nélküle.

vlcsnap-2015-03-18-16h56m09s134

A rendőrnő annyira világos magyarázatot arra, hogy miért nem lehet Lester öccse a gyilkos, hogy teljesen megdöbbentett az amúgy teljesen alkalmatlan rendőrkapitány reakciója, aki a tortáról kezd hadoválni, miközben a beosztottja arra próbálja rávezetni, hogy ártatlan ember tartóztattak le. Azon kívül, hogy ismeri Lestert, vajon mi oka lehet még, hogy feltétlenül hisz neki? Ha nincs semmi a háttérben (mondjuk vesztegetés), akkor a rendőrkapitány nem csak alkalmatlan rendőr és rossz főnök, hanem idióta is.

Az epizód nagy meglepetése lehet, hogy csak nekem volt nagy meglepetés. Amikor Gus bemegy a kórházba Mollyhoz és utána is állandóan virágokat küld neki, és hogy Molly folyton elpirul, vagy a haját igazgatja, ha a közelében van, akkor már lehet sejteni, hogy lesz közöttük valami. Eddig is szurkoltam nekik, most pedig nagyon vártam, hogy kialakuljon közöttük a szerelmi kapcsolat is, de nem arra számítottam, ami végül alakult.

vlcsnap-2015-03-18-17h01m03s27

Meglepődtem, hogy egy évvel az események után Gus otthagyja a rendőrséget, és postásként dolgozik, ahogy eredetileg tervezte, és otthon nem csak a lánya, hanem Molly is várja nagy hassal. Mintha egy idilli alternatív jövőt zúdított volna valami a Fargo világára, ami valahogy nem akar passzolni. Lester is érvényesíti magát miután rájön, hogy bármilyen nőt, még Gina Hesst is megkaphatja, és könnyen kibújhat az összes felelősség alól. Egy év múlva őt választják a legjobb biztosítási ügynöknek, és a szerelemben is szerencsés. Sikeres „üzletember” lesz belőle, legalább is úgy viselkedik, mint aki tudja, hogy bármit megtehet.

vlcsnap-2015-03-18-17h03m22s115

Lorne még az előző epizódban leszámol mindenkivel, aki ellene van, és még az sem zavarja, hogy egy épületben kell lövöldöznie nyilvánosan. Az eddigi húzásainál is irreálisabb, hogy most nemcsak hogy egyetlen fegyveres sem ered utána, és a rendőrök nem próbálkoznak túlzottan, hogy elkapják, ráadásul a végéig észrevétlen marad, amit művel. Nem látjuk, mi történik bent, csak az épületet látjuk kívülről, és hangokat hallunk, pont mint a helyszínen lévő két rendőr, akik nyugodtan ebédelnek a kocsiban, és észre sem veszik, hogy bent mészárlás zajlik. Azt hihetnénk, hogy ezzel Lorne bosszúja lezárult, mivel már senki sem maradt, aki meg akarná ölni. Nem tudom, miért engedte szabadon a néma fejvadászt, aki még fenyegetést jelenthetne rá, de a kegyelem nagyon messze áll a személyiségvonásaitól, már ha meg tudunk állapítani Lorne személyiségéről bármi biztosat. Egy év múlva viszont látszólag véletlenül megjelenik Lester közelében, és ez egy pillanat alatt lerombolja az idill képzetét.

vlcsnap-2015-03-18-17h05m50s103

Szerző

moonmadcat
Korábbi szerkesztő

Az internet, főleg a Youtube világának kóborlója, macska a holdon, valamint a lélek sötét oldalának kutatója.