Oldal kiválasztása

Mint az már ismeretes, nagy szerelmem, a sci-fi mellett élek-halok a társadalomkritikákért és a politikai-jogi drámákért, így azonnal le is csaptam a Digre, ami egy közel-keleti történelmi és politikai kirakósnak hirdette magát. Csak ennek a kirakósnak a darabjai annyira érdektelenek, hogy már nem is szeretném látni az összképet – pedig én azt hittem, jó lesz.

Dig - Season 1

Peter Connelly (Jason Isaacs) FBI ügynök, aki a Jeruzsálembe kihelyezett irodában dolgozik, és kavar a főnökével, Lynn Monahannel (Anne Heche). Peter egy szörnyű családi tragédia miatt kérte áthelyezését, és most, hogy a világnak ezen szegletében él, nem tudja, mit tehetne a munkáján kívül. Azonban folyton lát egy ismerős arcot: a vörös hajú, szinte már éteri és nem evilági lány megmutatja magát, és egy olyan titkot, amire Peter még nem készült fel.

Eközben a jéggel és hóval borított semmi közepén megszületik egy vörös tehén, akinek eljövetele egy prófécia, és emiatt szakrális körökben hamar lépéseket tesznek az állat védelmére és elszállítására vonatkozólag. Eközben egy új-mexikói elzárt épületegyüttesben a tizenhárom éves Josh megtudja, hogy hazudtak neki, és a szülei sosem jönnek érte. A bolygó különböző részein felbukkanó szálakat összeköti a jövő és egy szakrális hely a Szentföldön.

Dig - Season 1

Eredetileg a premier már januárban megtörtént volna, de a csatorna végül márciusra tolta a sorozatot – ennek köszönhetően még inkább vártam a kezdést. A Dig első epizódja bizony nagyot merített, és azonnal mindent bedobott, ezzel viszont annyi információt próbáltak lenyomni a néző torkán – aminek a nagyja, jó misztikus sorozat lévén, még érthetetlen –, hogy bizony az én gigámon meg is akadt ezzel a sorozat.

A színészek között sok az ismerős arc: Jason Isaacs, Anne Heche, Angela Bettis, akik korrektül is hozzák szerepüket, de igazán semmi kiemelkedőt nem tudnak nyújtani. Sőt, maguk a karakterek annyira semmilyenek, hogy egyiket sem sikerült sem megkedvelnem, sem megutálnom a majd’ egy órás epizód alatt, és ez nagyon nem jó.

Dig - Season 1

Egyedül a végkifejlet és a prófécia igazságtartalma tudna rávenni, hogy folytassam a sorozatot, ami helyenként túlontúl lassú, és nagyon szájbarágós. Az évad hátralevő epizódjait előrevetítő trailer nagyon ütősen van megkomponálva, de ha valójában minden epizód ilyen stílust ölt, akkor én inkább hagyom a fenébe az egészet.

dig.pilot.3

és kissé frusztrált vagyok, mert a Dig nagyon érdekes témát vetett fel egy ritkán használt helyszínen, de nem tudta kihasználni a számára megadatott lehetőségeket.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.