Oldal kiválasztása

Sosem tudom megérteni a játékkészítőknek azon elméletét, hogy azért kell bezárni egy játékot, mert a szokásostól egy kicsivel kevesebbet hozott. És igen, most is ez a helyzet, hiszen május harmincegytől egy olyan játéktól kell búcsút vennünk, ami kicsit sem érdemelte meg ezt a sorsot, ez pedig a Zombie Pandemic.

 Zombie Pandemic1

Tavaly találkoztam ezzel a játékkal, és nagyon hamar megszerettem. Ami nem is csoda, hiszen a Zombie Pandemic egyike azon kevés nem fizetés köteles zombis online játéknak, ami még élvezhető is. Karakteralkotásnál jönnek a szokásos dolgok (nem, haj, bőr, egyéb), utána egyből beledobnak a sűrűjébe, és némi kezdeti baklövés után, már tapasztalt harcosként szeled a térképelt város utcáit/csatornáit/épületeit túlélők, vagy használható tárgyak reményében.

 Zombie Pandemic5

A küldetésrendszer rém egyszerű: megkapod a küldit, levered a leverni valót – aki itt lehet zombi, ember vagy éppenséggel állat – vagy megkeresed/elszállítod az adott tárgyat A-ból B-be. Igen, a lépéseink és a cselekvéseink száma kissé korlátozva van a stamina miatt, de nyugtat a tény, hogy viszonylag rövid időn belül visszatölt. Külön jó még a safehouse kreálhatás, és az azon belüli építkezés, és fejlesztés lehetősége. Mivel útközben nagyon sok dolgot találunk, így egy idő után táskánk megtelik, és bizony az nem jó dolog – ha úgy menetel tovább valaki, az ereje drasztikus gyorsasággal esik lefele – de a safehouse-ban lehetőségünk van eltárolni dolgainkat, persze csak ha kialakítottuk előtte neki a helyet.

 Zombie Pandemic4

Bár alapvetően egyedül küzdünk, ha összefutunk más játékosokkal, esetleg klánba lehet verődni, és felváltva segíteni abban agymásnak, amiben lehetséges. A fegyverskála sokszínű, és az is nagy piros pont érdemel, hogy a különféle fegyverek különféle zombik/emberek/állatok ellen hatásosak. Példának okáért: a Raidernek nevezett elmebeteg banda tagjait, érdemes távolsági fegyverrel aprítani, mivel alapvetően messze vannak tőlünk, és a kisebb pisztolyok lövedékei nem érik el őket. Ellenben az állatok vagy egy zombi horda ellen a legjobb a közelre alkalmazható Molotov-koktél. És, ha már zombik: egyszerűen imádom a rajzolásukat, a különféle típusaikat – igaz, hogy ezek a kötelező sablonok, de azon túl vannak benne extra nyalánkságok is, amik imádják megnehezíteni a játékos dolgát.

 Zombie Pandemic3

Az eddig felsoroltak mellett még a craft rendszere is remek: leggyakrabban alapanyagokat találunk, majd ezekből olyan batár cuccokat tudunk eszkábálni, hogy azzal már kész élmény ölni a túlontúl aktív hullákat. A sztori-mód is – mivel az is van – nem túlzottam eredeti, de a maga módján próbál kreatív lenni, amihez a térképszerű városnézet is sokat ad, ahogyan a szinte már rémisztő zenei aláfestések is.

 Zombie Pandemic2

Ez mind szép és zombi, de ekkor újra felmerül bennem a kérdés: miért kell lefejezni egy ilyen játékot?A válasz erre sajnos igen egyszerű: a pénz miatt. Vagyis inkább annak a hiánya az ok. Mivel itt is, mint a szintén remek Samurai Empire-ben, vagy Nadirimban is Jani tudtál lenni legatyásodás nélkül, így nem lehetett sok pénzt látni belőle – de az én elvem az, hogy inkább kevesebbet, mint semmit. Na, mindegy, még játszok ezzel a jó kis játékkal, amíg tudok, és aki még kiszeretné próbálni, az most kezdjen bele.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.