Oldal kiválasztása

Úgy tűnik a Fox megint nagyon innovatív a szezonban, ami általában azt jelenti, hogy el is kaszálja az egyedi és friss sorozatait (tisztelet a kivételnek, vagyis a Brooklyn 99-nak). A The Last Man on Earth is egy ilyen újító történet, ami szürreális, kifacsart és bizarr – mindezeken felül pedig nem tudom eldönteni, hogy jó-e, amit láttam, vagy sem.

thelastmanonearth.pilot.3

Egy vírus kipusztította az emberiséget, de úgy szőröstül-bőröstül, csak egy férfi maradt talpon, Phil Miller (Will Forte), aki végigautókázva az Egyesült Államokat nem talált egyetlen élő személyt sem, így kisebb üzeneteket hátrahagyva visszautazott otthonába Tucsonba. De ha már úgyis bejárta a világot, azért elhozott néhány apróságot, Rembrant és Monet képeket, Egy T-Rex koponyát, Hugh Heffner selyempizsamáját…

Phil a magánytól napról-napra jobban becsavarodott, ezt tökéletesen példázza, hogy míg az elején tekegolyókkal játszott a parkolóban, addig pár hónappal később már benzinnel lelocsolt kocsikat tolt egymásnak. Aztán történt valami igazán váratlan, és Phil megpillantotta álmai nőjét, aztán felébredt és megpillantotta Carolt (Kristen Schaal), aki kicsit sem hasonlít álmai nőjére, ráadásul fura, szabálykövető, rendmániás, és úgy anblokk idegesítő. Szóval az utolsó emberpár a Földön.

thelastmanonearth.pilot.2

Ádám és Éva a Paradicsomban, mondhatnánk erre a sorozatra, csakhogy Phil nem olyan daliás, mint Ádám, Évát bárki szívesen vízbe fojtaná – garantálom, még a kígyó is – és az elnéptelenedett Földet közel sem lehet Paradicsomnak nevezni. Az alapfelállásban szerencsére elég sok az irónia, és Phil személyében egy nagyon jól felépített szarkasztikus karaktert is kapunk, aki tökéletesen megmutatja, hogy bárki képes becsavarodni a magánytól, és ha eltűnik a fölöttes én, akkor a szabályok sem számítanak.

A The Last Man on Earth első epizódja nekem nagyon bejött, aztán jött azonnal a második, ahol már jóval több szerepet kapott Carol, és a hölgy rendesen el is cseszte a sztorit. Persze, idegesítőnek kell lennie, hiszen csak így képesek kellően erős ellenpárt alkotni Philnek, de hogy a hölgy jelleme abban kimerül, hogy mindenben ellentmond neki, az inkább lapossá és skiccszerűvé teszi Carol karakterét, miközben Phil egy nagyon is erős hátteret kapott – most komolyan, a szülinapos gyertyánál kinek nem görbült le kicsit a szája széle?

thelastmanonearth.pilot.1

Phil különösen jó benne, pláne ahogy szép lassan szétcsúszik, a szeméthegyek, a toalett használat, vagy a magány feldolgozásának sarkalatos és igen jól ábrázolt jelenetsora egyszerre ironikusak, szomorúak és viccesek, állítom, ha ezen a vonalon haladna a sztori, akkor vinnék az emberek, mint a cukrot,

Tetszik a sorozat újítása, ugyanakkor a végére inkább már egy házsártos házaspár mindennapi veszekedésébe mentek át a beszélgetések, én pedig tudtommal egy komédiára neveztem be, nem pedig egy lapos drámára. Nem tudom, mit tudnak kihozni belőle az alkotók, de az intro alapján persze megint jónak ígérkezik a következő epizód, csak aztán megszólal Carol, és, nos, az egészet megette a fene.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.