Oldal kiválasztása

Az eheti epizód után nehéz nem a legjobbak közé emelnem a The 100-ot, amint most az alkotók megléptek az egyszerre zseniális, merész, előremutató és igen durva. Hölgyeim és Uraim, így kell csavarintani egyet az eseményeken!

the100.s02.e15.1

Clarke és Lexa zseniális tervet eszeltek ki a hegy elfoglalására: míg a sereg a főbejáratnál állomásozik és minden szem rájuk szegeződik, addig Raven és Wick lekapcsolják a vízerőművet, és ezáltal elvágják a bunkerban élők teljes áramellátását, ami után már csak ki kell nyitni az ajtót. Illetve Indra, Octaviával az oldalán a reaperek alagútján bejutva próbál eljutni a földiek ketreceihez, hogy majd onnan irányítva a belső sereget, Bellamyval és Jasperrel együtt belülről morzsolják szét a hegyi ember belső védelmét. A terv elkészült, a csapatok felálltak – vagy mégsem?

De természetesen a dolgok sosem ilyen egyszerűek: Ravennek és Wicknek komoly gondjuk akad, mikor egy, az erőműben dolgozó hegyi értesíti a bázist ottlétükről, és a dulakodásban megsemmisül az utolsó bomba, és ha csak egy turbina is épp marad, akkor az áram nem megy el, és a hegy belsejében rekedtek meghalnak. Hála Raven eszének és Wick gyors kezének gyorsan úrrá lesznek a dolgokon, csak az a kérdés, hogy milyen áron?

the100.s02.e15.3

Eközben az égiek után hajtóvadászatot indítanak a bunkerban, aminek az lesz a következménye, hogy mindenki, aki rejtegette őket meghal, a srácokat pedig ismét lezárják – az új elnök immáron nem válogat a módszerei között, hanem azt alkalmazza, ami a leggyorsabb. Még szerencse, hogy Bellamy esze a helyén és keze a ravaszon van, csakhogy Cage-et sem ejtették éppen a feje lágyára, és szorult helyzetében félretéve büszkeségét apja segítségét kéri, aki bár nagyon durván kiosztja a fiát, jó vezetőként teszi, amit kell – az már más kérdés, hogy ugyebár a nézők nagy része, köztük én is, az égieknek szurkol.

A szezon utolsó előtti epizódja átírt mindent, amit eddig gondoltam a sorozatról, mert egy olyan erős, dupla epizódos finálét készítettek el, hogy szó szerint leesett az állam. Az információadagolás módja egyszerűen pazar: használták a szokásos felvázolom a tervet-stílust, de közben már be is mutatjuk, hogyan is működik a dolog, és ezután játszi könnyedséggel ugrott át a történetvezetés a szó szerinti jelenbe, ahol a két-három fél lépeget a maga sakkbábuival, miközben használják a pókerkártyáikat is.

the100.s02.e15.4

Még mindig lenyűgözőnek tartom a The 100 második évadbeli változásait, de ezt most nagyon komolyan megfejelték az alkotók egy zseniális csavarral, amire sem én, sem a szereplők nem számítottak – bravó, bravó! Az erre adott reakciók mind karakter, mind szénészi szinten olyannyira a helyükön voltak, hogy legszívesebben díjesővel halmoznám el a készítői gárdát. Clarke döbbenete, Raven őszintesége, Octavia testvéri szeretete, Bellamy hősiessége és Jasper kérlelhetetlensége magában hordozta a karakter teljes múltját, jelenét és jövőjét.

A szezon utolsó előtti epizódja igazi mindblowing, ami után semmi sem lesz a régi, és most már csak azért bánkódom, mert jövő héten lesz a második évad utolsó epizódja, utána pedig őszig kell várnom a folytatásra, ez pedig nem fair!

the100.s02.e15.2

It can’t be over!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.