Oldal kiválasztása

Úgy tűnik, a midseason nyitás után kezd végre magára találni a Walking Dead. Ugyan még nem bővelkedik annyira mozgalmas epizódokban vagy karakterdrámákban, mint tavaly, azért jócskán akad érdekes motívum, szép szcéna és izgalmas jelenet a mostani részben.

walkingdead.s05.e11.4

Az idegen felbukkanása nagy riadalmat keltett a csapatban, hiszen korábbi tapasztalataik azt mutatták, hogy nem lehet bízni senkiben és semmiben, Aaron (Ross Marquand) pedig túl kölyökképű és őszintének tűnő ahhoz, hogy el lehessen hinni jó szándékát. Rick a pajtában meg is kötözi a férfit, és elővéve morcos stílusát megpróbál minden információt kiszedni belőle. Aaron készséges, élelmet és vizet hozott magával, illetve fényképeket a közösségről, amiben él. Rick azonban még mindig fenntartásokkal kezeli az új élet lehetőségét, és ha nincs Michonne, akkor lehet, hogy nem is él vele. Rick terve szerint ő, Michonne és Glenn Aaronnal karöltve meglátogatják a férfi társát, és onnan talán továbbhaladnak a közösségük felé, ám a az események váratlan fordulatot vesznek, és az autó utasainak az életükért kell küzdeniük.

walkingdead.s05.e11.3

A The Distance ismételten egy filler – amiből már kezd elegem lenni kicsit –, de a minőségibb fajtából való: nem mutat fel sok újdonságot, mégis kellően megalapozza a nemsokára ránk váró dolgokat – vagy sem, mert a Walking Dead esetében semmi sem biztos. Érdekes volt látni Rick vívódását, mint vezető – a férfinak nehezére esik eldöntenie, hogy a közösség ismételten egy csapda, vagy tényleg az új élet kezdete? Michonne azonban helyre teszi őt, és bár szokatlan a „szamuráj hölgytől”, hogy már-már pszichológiai analízisbe menően értékeli ki a helyzetet, logikája és célja mindvégig érthető és támogatható.

Azt viszont sajnálom, hogy a múlt heti epizóddal ellentétben ezúttal nem láttuk sem Maggie, sem Sasha lelki viaskodását. Bár tudom, hogy a két hölgy valamelyest túllépett a dolgon, azért ennyire gyorsan szerintem nem hiteles, ezért pedig kicsit haragszom a készítőkre. Amúgy Daryl sem kapott túl sok játékidőt, és mivel ő is megsiratta Beth-t, azért talán most lehetősége lett volna a sorozat alkotóinak, hogy belevigyenek egy kis drámát az epizódba, de mivel nem tették, ezért ezt kihagyott ziccernek érzem.

walkingdead.s05.e11.1

Az epizódban különösen élveztem, hogy az utolsó pillanatig nem derült ki, vajon Aaron valóban igazat mond-e, és ha nem, akkor mi várhat a csapatra? Ez a feszültség végig megvolt a jelenetekben, és percről-percre növekedett. Ami Aaront illeti, érdekes karakternek ígérkezik, és egy olyan szálat hoznak be vele az alkotók, amire eddig nem volt példa a sorozatban – ez nekem nagyon tetszik, mert ráadásul nagyon jól és őszintén sikerült megoldaniuk a dolgot.

walkingdead.s05.e11.2

Összességében a mostani rész jó volt, kellemes, de valahogy a Walking Dead még nem talált vissza kellően önmagához – vagyis a lassú és okos zombis sorozathoz, ami valójában a főszereplők drámájáról szól, nem pedig a zombikról. Remélem, minőségileg a jövő héten is feljebb megyünk, és ismét viszont láthatom kedvenc túlélőim valódi jellemét.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.