Oldal kiválasztása

Végre egy kicsit fellélegezhettem, hogy az évadon belül új sztoriba kezdtünk. Visszaterelődött a sorozat a régi jó kis nyugis mederbe, én pedig kaptam egy élvezhető epizódot – bár szkeptikus, de egészen elégedett vagyok.

sailormoon56

Miután a legutóbbi részben Usagiék fejére pottyant – szó szerint – az égből egy kis pisztolyos poronty, nem elég, hogy az Ezüstkristályt követeli, de a tetejébe még fel is forgatja mindenki életét. A mamáját akarja megmenteni, akiről senki nem tudja, ki lehet – se azt, hogy mégis hogy esett le az égből – és ehhez a legjobb eszköznek azt véli, ha beköltözik Usagihoz, hogy szemmel tarthassa őt. Ennek persze se a lány, sem Luna nem örül, mindenki más azonban azon a véleményen van, hogy Chubi-Usa – merthogy ezt a becenevet kapja, miután őt is Usaginak hívják – aranyos és vigyázni kell rá.

sailormoon57

Miközben a kislánnyal bajlódnak, persze a gonosz sem pihen. Metaliától ugyan sikerült megszabadulni, most azonban új bagázs jelenik meg a színen, akik Fekete Holdnak hívják magukat. Mily meglepő: ők is a kristályt akarják! A lányok a csata óta lényegesen erősebbek lettek, az új társaság azonban olyan nehézségek elé állítja őket, amilyennel korábban még egyszer sem kellett szembenézniük. Kérdés, hogy megbirkóznak-e vele, pláne hogy a csapatuk még meg is csappan.

sailormoon58

Ugyan már nagy reményeket nem táplálok a sorozat felé, de ez azért most kifejezetten jól sikerült. Izgis volt, tele volt újdonsággal és megtűzdelték nem kevés humoros, hétköznapi jelenettel is. Abszolút kedvenceim az új cuccok is – bár szerintem a többség eleve emiatt néz magical girl animét –, különösen Sailor Moon új fegyvere nyerte el a tetszésemet. Elég jól felturbózták a lányokat, és szerencsére ettől még nem lettek mindenhatók, úgyhogy kezdem azt hinni, hogy találtak valakit a készítők, aki ismeri a mértéktartás fogalmát. Küldök egy vállon veregetést.

Abszolút kedvenc egyébként Chibi-Usa – habár nálam mindig is az volt – mert nem csak nagyon kemény kiscsaj – ugyebár a hiszti hatalma –, de azért titkon van neki szíve, és úgy tűnik, hogy nála is sikerült néhány olyan hibától megszabadulni, ami annak idején kifejezetten idegesítővé tette a karaktert. Kíváncsi leszek, hogy még mit fognak újítani jellemén, de egyelőre határozottan tetszik, amit látok.

sailormoon59

Még ilyen epizódokat szívesen néznék. Benne volt minden, amit időnként hiányolok: fel volt építve és nem maradt ki némi izgi harc sem. Most kedvem lenne odacsapni az asztalra, hogy „Hé! Ha tudtok ilyet is, akkor ezt a szintet miért nem lehet tartani?”. Ijesztő tudok ám lenni!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!