Oldal kiválasztása

A The Odd Couple egy igen egyszerű szituációra építő szitkom, ami bár nem túl eredeti (köszönhetően annak, hogy egy korábbi, a hetvenes években leadott sorozat újragondolása), azért a megszokott poénokon kívül akad benne némi eredetiség is.

theoddcouple.pilot.3

Oscar Madison (Matthew Perry) rádiós személyiség, sportrajongó, aki egy éve vált el feleségétől, rendetlen és trehány, tökéletes ellentéte a legjobb barátjának, Felix Ungernek (Thomas Lennon), aki nagyon pedáns és rendszerető, sőt, ez utóbbit szinte már beteges minőségben csinálja. Felixet húszévnyi házasság után kidobja a felesége, és Oscar, jóbarát (értitek?! :D) lévén befogadja Felixet, csakhogy a két férfi személyisége annyira különböző, hogy ez komoly konfliktusokhoz vezet. Az összeköltözés során Felix felborítja Oscar napirendjén, katasztrofálissá tesz egy dupla randit, és előhozza Oscar érzékeny, feleségén még nem túllépet énjét.

PILOT

Igen, a The Odd Couple igen sablonos dologra épít, és a poénok fele is maximum megmosolyogható, ám akadnak benne zseniális és igencsak friss, egyedi pillanatok is. A pilot úgy poénkodott a melegeken és a rasszokon, hogy egyáltalán nem volt sértő, sőt, megmutatta, hogy ezt jelenti az igazi egyenjogúság. A felbukkanó két női karakter: a szomszédban lakó Casey (Leslie Libb) és a nemrég elvált, érzelmileg összetört húga, Emily (Lindsay Sloane) még nem szerepeltek túl sokat, és jelenleg a jellemük elég sablonos, azért mégis látni a lehetőséget a két hölgyben.

theoddcouple.pilot.2

Na, de a sorozat két sztárja ugyebár a barátok: Oscar és Felix, vagyis Matthew Perry és Thomas Lennon, akik között remekül működik a kémia. Mint néző, tökéletesen elhiszem nekik egy bromance kialakulását, ehhez pedig nagyban hozzájárul a két karakter totál ellentétes jelleme, ami ugyan a felszínen tényleg ellentétes, de az epizód végére kiderül, hogy alapjaiban mennyire hasonló a két figura.

A The Odd Couple még lehet egy nagyon jó és egyedi szitkom, ugyanakkor lehet egy borzalmas és végletekig unalmas koppintás is, ezt viszont egy epizódból még nem lehet megítélni. Mindenesetre annak örülök, hogy Matthew Perry kicsit összeszedte magát a szerep kedvéért, és jó látni őt, hogy visszatért ahhoz, amihez igazán ért: mosolyt csal a nézők arcára.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.