Oldal kiválasztása

A Flash enyhén hullámzó minőségű részei közt most megint hullámhegyhez értünk. Ezúttal látványos akciót, kiegyensúlyozott érzelmi vonalat és a szokásos, nagyszerű humort nyújtja nekünk az új epizód.

flash 1

Hartley Rathaway még nem végzett a Flash csapatával – állítja, hogy tudja, mi lett Ronnie-val, és addig beszél Cisconak, amíg az ki nem engedi a börtönből. Bár valóban kiderül egy s más Tűzviharról, Rathaway természetesen átveri Ciscot és megszökik. Közben Barry egy teleportálni képes lányt üldöz, aki maffia ügyekbe keveredett, piti rabló barátjának segít lopni.

flash 2Jó volt látni, hogy a múlt heti rész története közvetlenül folytatódik, és Rathawaynek ezúttal több lehetősége volt kibontakozni, manipulatív gonosz zseniként. Cisco sem volt akármi, egészen váratlan harci jelenetében megcsillan, mint szuperhős alapanyag. Végre nem volt súlytalan Tűzvihar történetszála, és az is nagyszerű gondolat, hogy Ronnie nem csak Caitlin életének volt része – nem sokat tudunk Cisco vérszerinti családjáról, de nyilvánvaló, hogy a laborbeli munkatársakat tekintette annak, így a történet ezen része is kapott egy erős lélektani hátteret.

Érzelmek terén Barryt sem kellett félteni. Egyrészt a bulizás Caitlinnel végtelenül kedves jeleneteket eredményezett – mindketten reménytelenül szerelmesek, ezért megpróbálnak együtt túllépni a dolgon. Örülnék, ha nem mozdítanák a jövőben a romantika irányába ezt a kapcsolatot, mert annyira jó barátságként, kár lenne elrontani. Talán van remény, mert Barry az Arrowban rövid időre feltűnő riporterrel, Linda Parkkal (Malese Jow) randizott, de ki tudja. Egyébként külön pontot érdemel a karaoke-jelenet, ahol előjön Grant Gustin Glee-s múltja, és valami eszméletlen aranyos.

flash 3

Emellett volt egy komolyabb lélektani vonal is, Barry és az apja között – kettejük kapcsolata a kezdetektől fogva szívszorító és szépen ábrázolt, így mindig örülök, ha Henry többet szerepel. A Crazy For You-ban nem kíméli magát, a börtönkórházban köt ki, mert segít Barrynek és Joe-nak a maffia utáni nyomozásban. Ha ez még nem lenne elég, a sorozatban ő az első, aki magától jön rá, kicsoda a Flash, és az ezzel kapcsolatos utolsó jelenete Barryvel abszolút libabőr-pozitív, tele többletjelentéssel – mintha a régi Flash, akit 1990-91-ben John Wesley Shipp játszott, átadná a stafétát az újnak, vagyis Grant Gustinnak.

jpeg

A mostani rész meta-embere kissé háttérbe szorult, de ez egyáltalán nem volt baj. Shawna (Britne Oldford) pont eleget szerepelt, több nem is volt benne, ezért az egyensúly így volt tökéletes. A teleportálás látványosan lett megcsinálva, a Bonnie és Clyde tematika működött, és ha nem is volt túl nagy leszámolás, azért trükközésre kényszerítették Barryt.

flash 5A legutolsó jelenetben ezúttal nem Wells szerepelt, hanem egy új, a képregényekből jól ismert Flash főgonosz, Grodd, a gorilla. Mivel a sorozat próbál a realitás talaján maradni, amennyire csak lehet, nagy kihívást jelent egy intelligens, gonosz főemlős bevezetése, úgyhogy kíváncsian várom, hogyan oldják meg. Egyelőre nem volt vele gond, ahogy úgy általában a Crazy For You-val sem.

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.