Oldal kiválasztása

A szünet utáni erős felütés után az Arrow tartja a feszes tempót. Azzal, hogy Olivert gyakorlatilag kivonták a forgalomból egy időre, a mellékszereplők vették vállukra a sorozatot, és eddig kiválóan teljesítenek.

arrow 1

Brickwellt továbbra sem sikerül megállítani, ezúttal három városatyát rabol el, és fokozatosan próbálja átvenni az uralmat a város felett – indulásnak a rendőrség lenyomásával. Az Íjász csapata eközben még mindig Oliver elvesztésével küzd, csak nehezen szánják rá magukat a cselekvésre, és akkor sem megy minden simán. Laurel tapasztalatlan és képzetlen, így eleinte kudarcot vall, mint Fekete Kanári. Hőseink végül túllendülnek az elkeseredésen, de ez még nem jelenti, hogy a harcnak vége van.

arrow 2

Az Íjász-csapat dinamikája egyszerűen kifogástalan. Roy és Diggle valahogy kitartanak, de Felicity nélkül semmiképpen nem folytatnák az igazságtevést, csakhogy Laurel rákényszeríti őket. Jó látni, hogy nem egyik pillanatról a másikra lesz belőle szuperhős – ebben a részben bizony jó párszor pofára esik, ami felhívja a figyelmet a helyzet komolyságára. És nem is ez a legdurvább, hanem az, hogy a Kanári jelmez felvételével még nehezebb azt hazudni az apjának, hogy Sara él. Kérdéses, meddig lehet fenntartani ezt az átverést, Laurel szenvedésével nagyon együtt lehet érezni.

Azonban nincs sok idő a sírásra, mert a rendőrség kiiktatásával Brickman és a város között csak a maszkos igazságosztók állnak, erre a rész végére mindenki, még Felicity is, rájön. A gondolat, hogy nem a halottak emlékére, hanem az élők kedvéért kell mindezt csinálni olyan komoly tanulság, amilyet nem is várna az ember. Az Arrow első évadában még elképzelhetetlen lett volna egy ilyen erős végkövetkeztetés – ebből is látszik, amit nem győzök elégszer ismételni: hogy milyen szép ütemben fejleszti magát ez a sorozat.

Ray szintén egyre inkább megérik hősi szerepére, a Midnight cityben még a gonosztevővel is konfrontálódik. Mi lesz itt, ha elkészül végre az Atom ruha! Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, az a határozottan fennmaradni látszó szerelmi háromszög Ray, Oliver és Felicity között – hogy lehet, hogy nem unják még az ilyesmit az emberek? Mindenesetre úgy tűnik, az Íjász szárnysegédjei szép fokozatosan felnőnek a feladathoz, hogy magukban is rendet tegyenek a városban, így különösen érdekes lesz, amikor Oliver visszatér.

arrow 3

És apropó, azért Olivert se felejtsük el. Ő, Tatsu és Maseo kevés jelenetet kapnak, de azok annál erősebbek. A feszültség szinte kézzel fogható, és erre tökéletesen rájátszanak a flashbackek, amikből elvileg majd egyszer kiderül, Maseo miért állt be a Ligához – ez a kérdés jól helyettesíti az Oliver életén vagy halálán való rágódást, amit szerencsére nagy bölcsen kihagytak az alkotók.

arrow 5A Midnight city akció és érzelmek tekintetében egyaránt intenzív rész, ami után az ember alig várja a következőt.

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.