Oldal kiválasztása

Egyszer volt, hol nem volt, egy geek csajok által vezetett blog meghívást kapott egy össznépi sci-fi és fantasy rendezvényre, ahol megtanultak fénykardot készíteni, fantasztikus történetet írni, fantasy környezetet teremteni és lélegzetelállító grafikai munkákat készíteni. A legjobb persze a mese végére maradt: ez a rendezvény minden hónapban megrendezésre kerül.

timepass.01

A rövidke összefoglaló után itt egy kis hosszabb leírás is. Igen, meghívtak minket, igen, kiugrottunk a bőrünkből, és igen, PillerEmi és én részt is vettünk az eseményen, aminek ez volt a debütálása – és ha minden rendezvény ilyen remekül kezdene… Én sokkal kevesebb emberre számítottam, de a résztvevők simán megtöltötték a Ferencvárosi Művelődési Központ termét, így kicsi rajongói szívem repesett az örömtől. Mindig jó látni, hogy ennyien vagyunk részese egy vagy több fandomnak. És volt itt bőven, mi szem szájnak ingere: Csillagkapu Cosplay klub, Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub, Gyűrűk Ura Cosplay Klub, és United Hungarian Coloniel Marines – utóbbinak különösen örültem, mert mióta láttam a Bolygó neve: Halált a moziban, azóta Alien-lázban égek.

Négy előadást hallgattunk meg, ebből kettő a tudományos fantasztikum, és kettő a fantázia világába vezetett minket. Elsőnek Palotai Roland lépett fel, aki bevezetett minket a fénykard készítésének világába, mind a filmes rejtelmekbe, mind a valódi, cosplayezéshez is használható verzióba. Sőt, körbe is küldött a hallgatóságnak két nagyszerű példányt, és miközben nézegettük, repkedtek a Star Warsos utalások illetve hanghatások.

Második előadó Lovas Lajos író, kétszeres Zsoldos Péter-díjas szerző, aki mesélt az általa kreált világokról, a sci-fi mibenlétéről, és még a tombolán ki is sorsolt pár dedikált példányt. Szekeres András pedig a fantáziavilág megalkotásának nehézségeiről, könnyedségéről és az ihletforrásokról tartott egy rövid, ám igen velős előadást – a Neil Gaiman idézettől pedig egyenesen olvadoztunk PillerEmivel. Sármai Balázs a grafikai munkák rejtelmeibe vezette bele a közönséget, és mutatott lélegzetelállító fotókat, videókat, és külön hála azért, mert direkt cosplayekről keresett.

Fantasztikus péntek esténk volt, de sajnos minden mese véget ér egyszer, ám nemsokára érkezik a következő, és az azutáni, meg az azutáni. Aki igazán különlegesre vágyik, vagy csak simán geek, és szeretne hasonló emberekkel találkozni, annak minden hónap harmadik pénteken délután öttől a Ferencvárosi Művelődési Központban a helye.

TimePass Meetup hivatalos Facebook oldala ITT

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.