Oldal kiválasztása

Tavaly úgy hagytuk ott a Flasht, hogy kiderült, nem is ő a leggyorsabb ember a Földön. Barry és nemezise végre találkoztak, és hősünk persze túl tapasztalatlan volt még a győzelemhez. Ennek köszönhetően erős kérdéssel kezdi a sorozat az idei évet: melyik fontosabb, a készülés a következő nagy csatára, vagy a mindennapi bűntények megakadályozása?

flash 2

Leonard Snart (Wentworth Miller), vagyis Fagy Kapitány, visszatér, és ezúttal társa is van, Mick Rory (Dominic Purcell) személyében, aki Snart jégfegyverének párjával, egy tüzes puskával van felszerelve. A két gonosztevő terve, hogy eltűntetik a Flasht az útból, és utána szabadon garázdálkodnak Central Cityben, csakhogy a szuperhős nem mutatkozik. Barry egészen mással van elfoglalva – edzi magát, hogy gyorsabb legyen, és a következő találkozásnál legyőzze Reverse Flasht. Mindent ennek rendel alá, egészen addig, amíg Snart és Mick rá nem kényszerítik, hogy vegye komolyan az általuk jelentett fenyegetést, és küzdjön meg velük nyilvánosan.

flash 1

Dominic Purcell és Wentworth Miller párosát a Szökésből jól ismerhetjük, de most kicsit más arcukat mutatják. Snart és Mick karakterei szépen kiegészítik egymást, kontrasztjuk kifejezetten szórakoztató – mindketten máshogyan őrültek. Nagy leszámolásuk a Flash-sel azonban sajnos nem volt olyan nagy, de vigasztal a tudat, hogy mindez Snart tervének a része (állítólag), így várhatók még bonyodalmak, ha nem is mostanság. Azért maga a harc nem volt olyan rossz – a Szellemirtók utalásoknak mindig örülünk –, de megint akadt pár értelmetlen részlet. Például a rendőrség meg sem próbál segíteni a Flashnak, pedig egy kisebb tűzerővel a háta mögött nyilván könnyebben legyőzte volna a két rosszfiút.

flash 3

Elmondhatjuk, hogy a hangsúly most sem a gonosztevőkön volt, hanem Barry küszködésén – mindenáron gyorsabb akar lenni, közben viszont a rendőrség, vagyis leginkább Joe, számít a segítségére. Az állandó fenyegetettség kemény dolog, és erre lassan Barry is rájön. Vívódásával kapcsolatban mind Joe, mind Dr. Wells megpróbál tanácsot adni neki, persze ellentétest, így érdekes lesz látni, mi lesz ezzel az egyre nyilvánvalóbb rivalizálással a két apafigura között. Irisszal végre rendeződnek a dolgok, reméljük, így is marad. Összességében pozitív felhanggal zárul a rész Barry szempontjából – egyelőre úgy tűnt, nincs komolyabb következménye annak, hogy a Flash immár nyílt titok Central City lakói előtt, de aki kicsit is ismeri a szuperhősös képregényeket, tudja, hogy ez valószínűleg nem sokáig marad így.

flash 6

Valahol a rész hátterében megjelent Tűzvihar is – Caitlin természetesen kutat utána, és talál egy különös kutatási projektet, mint nyomot, amin elindulhat. Ez a szál erőtlen volt a korábbi részekben, és most sem teljesít túl jól. Eltörpül minden más mellett és különösebben nem érdekes, úgyhogy nem látszik, mit akarnak belőle kihozni. Talán majd később.

Mindent összevetve jól indul a Flash első évadának második fele – nem dobbant túl nagyot, de azért izgalmas, és egyes karaktereivel még mindig nagyon jól bánik, másoknál azonban még lenne mit pótolni.

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.