Oldal kiválasztása

A Trinity Blood nem egy korszakalkotó mű, kis hazánkban azonban mégis egy eléggé ismert és nagy átlagban szeretett anime – amit meg is tudok érteni, úgy is, hogy nincs benne a top 10-es listámban. Jöjjön hát a Vér és Kereszt, avagy a vámpírok kicsit sem hétköznapi kialakulásának legepikusabb története.

 Trinity Blood1

A távoli jövőben játszódik történetünk, ahol két óriás frakció néz egymással farkasszemet: a többségében emberek lakta, a Vatikán irányítása és oltalma alatt álló területek, és a leginkább matuzsálemek (ők a vámpírok) lakta Birodalom. Albion a semleges, és kis hazánk is szerepet kap Istvan név alatt futó fővárossal, egyfajta ütközőállamként, Kádár Gyula vezetésével. (Itt azért a történész leborul egy kicsit) Budapesten találkoznak össze főhőseink, Abel Nightroad atya és Esther nővér – akit én Sakura (Naruto) mellett a legidegesítőbb női főszereplő címre jelölnék. Ők, és még pár tagból összeverődött csapatuk veszi fel a harcot a Rózsakereszt Renddel (nem, nem fogom leírni németül), akinek vezetője az annyira nem titokzatos Cain Nightroad.

 Trinity Blood3

Kezdünk akkor mindent előröl: tudjuk már az első pillanatban, hogy Abel atya nem átlagos ember, a móka kedvéért, egy olyan létforma, ami a matuzsálemek vérével táplálkozik, de csak akkor enged vérszomjának, ha baj van (szóval minden részben legalább egyszer). Célja, hogy megvédje a kis vöröst, Estert, akinek… olyan titka van, amiről még ő maga sem tudott. Adva van melléjük egy robot pap, aki áldás helyett ólmot oszt, egy marcona inkvizíciós vezető, (személyes kedvencem), és egy fiatal (kinézetű) matuzsálem alkotja a központi csapatot a történetben, amire azért van kinek ráakaszkodnia – mert a mellékszereplő gárda hála az égnek elég színes.

 Trinity Blood2

Történet szempontjából sem lehet okunk a panaszra, mert kellően eposzi a kisebb szálak betoldásával is kezdve az űrkutatáson át, a giganikus háborúkig, a bolygót szétválasztó érdekellentétekkel bezárólag. Hiába láttuk ezt már pár helyen azért, itt is megmarad ennek a témának a varázsa, mert van ami azzá tegye – a szereplők, akik megérik ezeket. Persze azért ez az anime sem tökéletes: kihagyott karakterek, a mangában érdekes, de másképp bemutatott jelenetek, de ezt már szintén megszokhattuk a kor animéitől.

 Trinity Blood5

A Trinity Blood azért egy szerethető alkotás, sok vérrel, drámával, humorral és persze a lehető legvagányabb öltözetű tagokkal, szárnyas vagy éppen tüzet előcsiholó vámpírokkal, és erős emberekkel.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.