Oldal kiválasztása

Még mindig nem tudom eldönteni, hogy jó-e amit láttam vagy sem? Az MTV egy az egyben lekoppintotta a Profiler című kilencvenes évekbeli sorozatgyilkosos thrillersorozatot, és áthelyezte modern környezetbe – eddig persze minden oké, ám a kivitelezése kritikán aluli.

eyecandy.s01.e01.2

Lindy (Victoria Justice) és húga, Sara (Jordyn DiNatale) szüleik halála után magukra maradtak, és bár Lindy mindent megtesz, hogy felelősségteljes felnőttként ellássa testvérét, mégis csak tinédzser. Egy gyorsbüfénél ismeretlenek elrabolják Sarát, Lindy szeme láttára, aki mivel zseniális hacker, felhasználja minden tudását és betör a rendőrség számítógépeibe, hogy önálló nyomozást folytathasson. Fél évvel azután, hogy a zsaruk lemeszelték, végre leveheti a bokájáról a helyzetjelzőt, és újra szabad ember lehet, ám Lindy közben sem tétlenkedett, ugyanis a telekommunikációs cégnél munkatársa – aminek a szervereit használják –, George (Harvey Guillen) segítségével eltűnt személyeket kutatnak fel, és gyászoló családoknak adnak egy utolsó reményt.

Lindy és barátnője, Sophia (Kiersey Clemons) ünnepelni készülnek a lány szabadulását, és ennek örömére Sophia felregisztrálja Lindyt egy társkeresős alkalmazásra, a pasik pedig sorban állnak érte. Egyikükről azonban kiderül, hogy sorozatgyilkos, aki a tökéletes lányt keresi – itt a kapcsolat a New York szerte eltűnő lányok és a tettes között –, és úgy véli, Eye Candyben (Lindy felhasználóneve) megtalálta, és mindent megtesz, hogy kiiktassa versenytársait.

eyecandy.s01.e01.4

Igen, az Eye Candyben tényleg megvan a potenciál, hogy az otthont adó zenecsatorna – ami ugyebár zenét szinte egyáltalán nem sugároz – eggyel magasabb szintre lépjen a tévénézők szemében, de mintha ezt a lépést maga a csatorna nem merné megtenni. Minden adott, hogy a sorozat izgalmas és érdekes történetté álljon össze, de a folytonos bulizás, indokolatlan szex jelenet, meg állandó pasizás rém zavaró és idegesítő – jó, persze, a helyes félmeztelen pasinak én is örültem, de lássuk be, ha csak jó pasikkal tudnak eladni egy történetet, az régen rossz.

Connor (John Garet Stoker) Sophia (Kiersey Clemons) Lindy (Victo

A vicc az egészben, hogy ez a pilot már az újraforgatott verzió, és még ez is több sebből vérzik – ezek után kérdem én, milyen lehetett az, amit a csatorna inkább a süllyesztőbe dobott? A színészek rémesen gyengék, és elismerem, Victoria Justice-ban van valami szépség, de az, hogy tizenhat évesnek néz ki (csekkoltam, amúgy huszonegy), miközben maga a gyilkos az idősebb korosztályból szemeli ki az áldozatait, enyhén nevetségessé teszi az egészet. És miért is Profiler koppintás – már ha emlékszik a sorozatra rajtam kívül bárki. Ott is egy sorozatgyilkos tevékenykedett, keresvén az eszményi nőt, ám míg ott megtalálta a profilozó Sam Watersben (Ally Walker), aki nem csak okos, hanem szép, és leleményes nő is volt, addig itt egy dühös és hisztis tinibe zúgott bele, akinek az az egyetlen pozitív tulajdonsága, hogy ért a gépekhez.

Ez adja majd a sorozat magvát, hogy a főszereplő, Lindy mennyire remek hacker, így a következő epizódokban fel is veszik a rendőrség különleges részlegére, ahol kiberbűnözőket kell elkapni, és mellékesen még nyomozhat is húga eltűnésén és a sorozatgyilkos után. Emellett persze rengeteg csókos jelenet lesz, meg tinis hülyeség – szóval még mindig nem döntöttem el, hogy akarom én ezt nézni vagy sem.

eyecandy.s01.e01.1

A zene viszont nagyon ott van, mondjuk, egy zenecsatornától legalább ennyit el lehet várni, igaz…

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.