Oldal kiválasztása

Sosem hittem, hogy eljön az az éjjel, amikor vámpírokat fogok dicsérni. De hát félre kell tenni a régóta kialakult ellenszenvemet a szemfogasok iránt, és el kell ismernem, hogy pár karaktert még faja ellenére is a szívembe – ha nem is a közepébe –, de bezártam. Hölgyek és vérnyulak, íme az éjszaka császárai (és császárnői).

 vampire

3. Karin Maaka

Kishölgyünk a címadója is a kalandjait bemutató rövid kis mangának/animének (Karin). Benne az volt a leginkább szórakoztató, hogy szembe menve a teljes vámpírfajjal (nem, ő nem csillog), Karin vért ad ivás helyett, és ugye családi sajátosságát magával hozva, ő a boldogtalan emberekre feni szemfogát. Kicsit sem húzós így neki, hogy az osztálytársa a világ legpesszimistább és legvigasztalhatatlanabb embere – mert a találkozásuknak mindig orrvérzés lesz a vége.

 Karin Maaka

2. Alucard

Igen, igen a Hellsing mindenki által jól ismert bőrzubbonyos rémférfiú csak a második helyre szorult, de nem azért mert nem imádom, hanem mert az első helyezett jobban meg tudott fogni, még ha az jó pár fokkal gyengébb animéből is érkezik. Visszatéve Alucardra: egy halomnyi elszánt pszihomókus sem tudná őt teljesen kielemezni, ha kell agresszív vadállat, máskor sármőr, de legtöbbször a titokzatos „öregfiú” szerepében tetszeleg. De mit is várhat az ember lánya minden vámpírok ősatyjától?

 Alucard

1. Zelman Clock

Mielőtt még az angol nyelvben jártasak kiröhögnék szerencsétlent neve miatt, karózzuk is le egyből sok tényt: Zelman se mai csirke (cirka 800 körül jár), lengyel, egy ősi és mélyen tisztelt vérvonal egyedüli örököse, valamint képes a szemével (vagy sokkal inkább az elméjével) pirománkodni. A Black Blood Brothers nem egy erős, sőt inkább gyenge közepesnek minősülő sorozat, de Zelman egy remekül megalkotott, kissé nagyon különc, harcias jellem, de maga módján rendes vámpírnagyúr.

 Zelman

+1. Ranze Eto

Ranze egy elég régi, és annyira nem ismert manga/anime, a Tokimeki Tonight hősnője, és nála érdemes kiemelni azt a bizonyos faji sajátosságot. Ő ugyanis csak félig vámpír – de az sem sablonos, ugyanis a mamája egy farkasember. És hogy még viccesebb és színesebb legyen a maga, Ranze egy emberbe szeret bele (ez viszont már nem meglepő). Nem evilági származását leszámítva teljesen úgy viselkedik, mint egy átlag tini, azt az apróságot leszámítva, hogy akit megharap, annak képes az alakját felvenni.

Ranze

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.