Oldal kiválasztása

„Szkeccs komédia egy fura környék lakosairól” – ezzel engem már meg is vett magának a sorozat, aztán a nem egészen húsz perces epizód azonnal el is engedett.

sunnyside.s01.e01.1

Egy furcsa kisvárosban járunk, ahol bármi megtörténhet: a jólfésült apuka kislányát ketrecharcban járatja, hogy pénzt keressen; a durva gengszter Ted Mosbyként minden nőnek azonnal szerelmet vall; vérző fal rontja el a házaspár közös pillanatait; csodacilinderek repkednek az utcán, amit ha valaki felvesz, akkor mindenben szerencséje lesz; és a helyi kávézóban maga a Sátán dolgozik, hogy lelkeket lopjon a pokolba.

Igen, a Sunnyside valóban szkeccs, mert a jelenetek pár percig tartanak csak, és szinte sosem kapcsolódnak össze. A színészek több karaktert is eljátszanak, és parókával próbálják palástolni az egyezést – de még az utca túloldaláról is ki lehet szúrni, hogy azok parókák, olyan rossz minőségűek. Hogy mennyire komédia a sorozat, azt nehéz megítélnem, mert bár minden történet szokatlan és hirtelen fordulatot vett, de többségük a vicceskedés mellett inkább csak alpári volt és undorító (igen, a vérző fal betette még nálam is a kaput). A fura környék az teljesen stimmel, mert itt nemcsak a lakók kettyósok, hanem a rendőrök, prostituáltak, és még a hajléktalanok is.

sunnyside.s01.e01.2

Egyedüliként a Twitteres történet tetszett: egy hölgy felrója a másiknak, hogy már nem követi őt a közösségi médiában, és micsoda dolog ez – aztán hamar kiderül, hogy hasonlóképpen döntött egy férfi is, ám ő már az örök vadászmezőkre távozott. Ebben az apró jelenetben éreztem némi társadalomkritikát, ám a többi szkeccsben csak az öncélú undorítóságot, amit poénokkal próbáltak álcázni.

Nem javaslom a Sunnyside-ot épelméjű embernek, mert rövid úton maga is a kisvároskában találhatja magát, fura környékű lakóként. Egy dolog jó volt a sorozatban, hogy csak húsz percig tartott!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.