Oldal kiválasztása

bigbang8.12_2

A sorozatok lassan ébredeznek téli álmukból, és az elsőként visszatérők közt máris itt van a Big Bang Theory, ami ha nem is túl eredeti, de nagyon is szórakoztató résszel nyitotta az évet.

Penny és Amy besokall, amiért mindig azt kell csinálni, amit a srácok akarnak (az i-re a pontot éppenséggel a gyűrűk urás Rizikó teszi fel), és kijelentik, hogy márpedig a program most az lesz, amit ők akarnak – ők pedig valami olyat akarnak, amit a fiúk utálnak. Így hát némi tanácskozás után a shoppingolás mellett döntenek – ami, meglepő módon, pont Sheldon fejéből pattan ki. Eközben Raj Howardéknál pánikol, ugyanis egy űrszonda, amit ő tervezett, a tervek szerint most fog működésbe lépni, és fél, hogy nem fog szuperálni. És miközben az égi jelet várja, úgy dönt, itt az ideje, hogy ellátogasson egy templomba.

The Space Probe Disintegration

Maga az alapsztori messze nem nagy szám – azért voltak ennél sokkal ötletesebb szituációk is a sorozatban –, a feldolgozásuk viszont egészen mesterire sikeredett. Egyfelől sikerült elérniük az alkotóknak, hogy szinte végig vigyorogjak, másfelől olyan témákat hoztak fel nagyon is ügyesen, amikről érdemes beszélni mind a sorozat, mind a valós, nagybetűs élet vonatkozásában.

Először is ott vannak Sheldonék, ahol rögtön két problémakörrel foglalkozik a történet: egyrészt ott van az, hogy nem csak egyszerűen a lányok hódolnak be a srácoknak, hanem Amy is Pennynek. Igaz, ő ezt nem érzi tehernek, hiszen, mint ahogy arra utal is, neki már az elég, hogy van egy barátja, aki foglalkozik vele. És ez azért is tetszett annyira, mert Penny, akire egy idő óta már fújok, végre valami pozitív jellemvonást mutatott: ráébredt, hogy amit Amyvel művel, az nem fair, és rögtön fel is ajánlotta, hogy megpróbálja rendezni a dolgokat.

bigbang8.12_1

Eközben Sheldon és Leonard a ruhabolt foteljaiban ülve, unatkozva várj a csajokat, és a kompromisszumokról beszélget, bár ennek a szónak a definíciójában képtelenek megegyezni. Mindketten hoznak fel olyan dolgokat – rettentő humorosan –, aminek kapcsán kompromisszumot kötöttek a másikkal, csak míg ezek Leonard esetében tényleges kompromisszumok, addig Sheldonnál… Nos, tudjuk, Sheldon milyen. De nem ez a lényeg, hanem ami ezután jön, ugyanis szóba kerül az, hogy Sheldon az oka annak, hogy Leonard még nem Pennyvel él, és az is, hogyan lehetne ezt megoldani. És mondom: a probléma felvázolása egyszerre humoros és elgondolkodtató.

És akkor a kedvencem az epizódból: Raj. Nem, nem az, ahogy hisztizett – az már a szánalmasság határát súrolja –, hanem az, amit őt felhasználva felvetettek az írók, ez pedig nem más, minthogy a tudomány és a vallás nem zárja ki egymást. Hihetünk istenben (direkt kisbetűs, hiszen Raj sem a nagybetűs keresztény Istenhez fohászkodik az epizódban), miközben elismerjük, hogy van evolúció, hogy a dolgok atomokból állnak, stb. A tudomány nem negálja isten létét, csak a hogyanra ad választ.

bigbang8.12_4

Szóval bár maga a sztori nem volt túl emlékezetes, a poénok ütöttek, és az epizód azt is elérte, hogy elgondolkodjak bizonyos dolgokon, úgyhogy örömmel jelentem, a Big Bang Theory jól nyitotta 2015-öt.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.