Oldal kiválasztása

Nehéz szavakba öntenem, hogy mennyire cuki és imádnivaló volt a mostani epizód – igazi szívmelengető és bájos történet, olyan humorbonbonokkal, amiktől elhomályosodik az ember szeme!

atitkokkonyvtara.s01.e06.4

A könyv ezúttal egy szokatlan helyre küldi el a négyest, ahol a szokásosnál is furább dolgok történnek: egy troll három autót is leránt a hídról, a polgármester pucéran rohangál a városban, majd egy óriási farkas bájos főkötővel beront a város közepébe, és ha nem lenne ott Jake, bizony tragédia is lehetett volna a dologból. Eve és csapat eleinte nem tudják mire vélni a dolgot, de Jenkins rájön, hogy ezúttal egy nagy erejű könyv állhat a háttérben, ami megeleveníti a meséket – és sajnos nem azokat az éneklős, boldog verziókat, amiket Cassandra úgy szeret, hanem az eredeti történeteket.

A város szép lassan felbolydul a farkasok, hercegek és hercegnők láttán, és ha a srácok nem találják meg gyorsan a könyvet, akkor a katasztrófa akár globális méreteket ölthet, ám még ennél is szörnyűbb, hogy a megelevenedő mesés alakok az élőktől veszik el energiájukat, aminek súlyos következményei lehetnek.

atitkokkonyvtara.s01.e06.1

A készítők most igazán kitettettek magukért, és nem csak azért, mert ilyen bájos és vicces sztorival már rég találkoztam (vagyis csak két hete, a karácsonyi epizódjukban, de ez most mellékes). Fogták a klasszikus meséket és úgy helyezték modern környezetbe, hogy szinte alig változtattak rajta. Ráadásul az egész mögé kerekítettek egy komplex és koherens hátteret, ami logikus és érthető is. Különösen a kvázi fizikai rész tetszett: az anyagmegmaradás törvénye, illetve a hatás ellenhatás – nem hittem volna, hogy ezeket az ismereteket egy könyvtárosokról szóló sorozat is kiválóan be tudja mutatni.

Természetesen hőseinkre is, mint mindig hatással van a mesevilág, és ezt olyan szemkápráztatóan cuki módon csinálják, hogy a nézőnek ráég a mosoly az arcára – nem viccelek, még mindig vigyorgok! Jake, a Vadász, két olyan szereplő, akik nem is állnak messze egymástól, így egy ideig nem is lehet kiszúrni a különbséget, ám ami Eve-vel és Cassandrával történik, na, ott már érezni lehet a turpisságot, csak éppen nem a várt, vagy megszokott formában.

atitkokkonyvtara.s01.e06.3

Minden szórakoztatás mellett, még karakterépítésre is maradt idejük az alkotóknak, ugyanis most Ezekielnek egy olyan oldalát sikerült megmutatniuk, amivel még nem találkoztunk – bár azért érződött, hogy több van a srácban, mint amit mutat. Ezekiel természetessége és önmagában való hite ritka és szinte példa nélküli, ráadásul, ahogy a kislánnyal bánt a kórházban, az egyszerre volt szomorú és vicces is – mindezeken túl pedig nagyon igaz.

Olykor nem tudok betelni a sorozattal, ezért járom az internetes szupersztrádát folytatás után kutatva, de eddig semmilyen információt nem találtam arról, hogy vajon lesz-e további évad A titkok könyvtárából. Reménykedek benne, hogy igen, mert ez a heti negyvenvalahány percnyi színtiszta boldogság kell az élethez.

atitkokkonyvtara.s01.e06.1

A jó hír: jövő héten dupla adagban érkeznek kedvenc könyvtárosaink, akik megmutatták, hogy önmagukon is kellően tudnak nevetni – mi meg rajtuk. És mondtam már, hogy cukik?

Na, és melyik szemfüles trekkie szúrta ki az eheti vendéget?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.