Oldal kiválasztása

Vicces egy sorozat a Bajkeresők, nem hagy mély nyomot a nézőben, nem varázsol elő könnyeket, vagy hasfájós nevetést, ellenben egy korrekt hatvanperces néznivaló, ami tökéletes, ha az ember semmi komolyat nem akar csinálni, csak kiüríteni az elméjét és pihenni.

chaos.s01.4

Rick Martinez (Freddy Rodríguez) első napja a munkahelyén nem alakul simán, ugyanis a pozíció, amire felvették, nemhogy megszűnt, hanem a megszorításoknak köszönhetően az egész részlegnek annyi. Ám a főnöke, Higgins (Kurtwood Smith) felajánlja neki, hogy maradhat, ha kémked neki egy elit csoportról, a CHAOS tagjairól. Rick nem szívesen, de elvállalja a megbízatást, de ekkor szembesül az igazi nehézséggel: akiket meg kéne figyelnie, nos, már tudnak a dologról, ugyanis ők nem véletlenül a legjobbak a szakmájukban – amúgy említettem már, hogy ez a CIA?

A CHAOS tagjai valóban a legjobb ügynökök, ráadásul csoportjuk azóta létezik, mióta maga az ügynökség, és kizárólag a legjobbak a legjobbak közül kerülhettek be ebbe az elit részlegbe. Módszereik szokatlanok, ám mindig megoldják a leg lehetetlenebbnek tűnő problémát is, dacolva veszéllyel, ellenséggel, és akár bajtársakkal is. Michael Dorset (Eric Close) a csapat agya, Billy Collins (James Murray), a sármos és csábító férfi, Casey Malick (Tim Blake Nelson) pedig a verőember. Rick küldetésről-küldetésre ráébred, hogy ők hárman jó emberek, csak az eszközeik eltérnek a szokásostól, így egyre nehezebbé válik a Higginsszel kötött egyessége. De vajon Rick Martinez enélkül az egyesség nélkül is CHAOS tag lehet?

chaos.s01.2

Igen, a Bajkeresők, vagyis angolul a CHAOS egy vicces és bájos sorozat, nem túl eredeti alapötlettel, ám annál elmésebb megoldásokkal. Csak hát a CBS csatornára érkezett, így szinte borítékolni lehetett sorsát, az az, hogy nem sok esélye lesz további folytatásra. De az elkészített tizenhárom epizód igazán korrekt, az esetek epizodikusak, és a finálé sem tartalmazott cliffhangert – ezzel a húzással pedig igen könnyű bevágódni nálam.

Rick Martinez, a tapasztalatlan ügynökök tökéletes megtestesítője: naiv, bénácska, mégis benne van a kezdők szerencséje, illetve egy megnevezhetetlen plusz, ami segíti őt a küldetések teljesítésében. A többi szereplő is hasonlóan egyszerű, és ismert jellem. Billy Collins, a szépfiú, aki bármilyen nőt (vagy férfit) levesz a lábáról, ezáltal könnyen és gyorsan képes megszerezni olyan dolgokat, amit a többiek nem tudnak – és igen, James Murray valóban dögös, és remekül áll neki az öltöny. Az igazán érdekes karakter Casey Malick, aki majdnem a csapat legkisebbje, illetve szinte folyton fapofát vág, ami olykor átmegy világfájdalom nézésbe, mégis totál hihető, hogy bármekkora embert képes leteríteni, lelőni, földhöz vágni, vagy kicsavarni a végtagjait – a show legszínvonalasabb poénjait ő szolgáltatta.

Eaten by Wolves

Michael Dorset, mint a mindent tudó és átlátó vezető, aki persze mindent tökéletesen megtervez, ami aztán balul sül el, de nem baj, mert akkor meg improvizál – mert ahhoz is kiválóan ért. Ha ismerős ez a jellem, az szerintem nem a véletlen műve, ugyanis Michael Dorset véleményem szerint egy az egyben John „Hannibal” Smith A szupercsapatból. A férfi jelleme szerencsére nemcsak ebből áll, ugyanis civakodásai a szintén a CIA-nek dolgozó volt feleségével, Fay-jel (Carmen Ejogo) igazi kis ínyencségek – amúgy meg a nő finoman válogatott sértéseit érdemes jegyzetelni is.

chaos.s01.3

A Bajkeresők ugyan megmentik a világot (nem is egyszer), ám a sorozat erre nem képes, de könnyed humorával, egyszerű történetvezetésével remek választás annak, aki nem akar komolyabb sorozatba belekezdeni, de mégis szeretné valahogy elütni az időt. Babylon 5 rajongóknak pedig lesz egy kis meglepetés az évad végén!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.