Oldal kiválasztása

selfie_s01e11_pic1

A múltkori kalamajkára jön még egy adag bonyodalom – nagyjából így tudnám összefoglalni az új Selfie-rész cselekményét, természetesen kicsit sarkítva. Az viszont tény, hogy legutóbb igazán megbolygatták a cselekményt főhőseink, és tudjuk, hogy nemsokára nagy dolog következik, a végkifejletet azonban már borítékolni lehet. A fináléig azonban hátravan még két epizód, azalatt bármi történhet.

selfie_s01e11_pic2

Miután az előző epizódban Eliza (Karen Gillan) gyakorlatilag szerelmet vallott Henrynek (John Cho), ám a férfi egyelőre nem képes viszonozni az érzéseit, sőt, főszereplőink kicsit össze is vesztek, ebből kifolyólag eleinte kerülgetik egymást a munkahelyen. Végül a cég recepciósa, Charmonique (Da’Vine Joy Randolph) lesz az, aki megunja ezt az abszolút gyerekes viselkedést, és kötelező jelleggel arra utasítja Henryt és Elizát, hogy béküljenek ki egymással. Nem is kell olyan sokat várni arra, hogy ez megtörténjen, és úgy tűnik, minden visszaáll a régi kerékvágásba, azonban Elizának komoly gondjai akadnak. A lány iszonyatos mennyiségű pénzt el tud költeni, de nem feltétlenül a megfelelő dolgokra: ez megmutatkozik a lakásán tornyosuló, befizetetlen csekkhalmon is, valamint a kényszerből kikapcsolt áramszolgáltatásban, ráadásul viselkedése miatt szomszédai szintén elégedetlenkednek a lánnyal. Elizának fogalma sincs, mitévő legyen, és mint minden hasonló helyzetben, most is Henryhez fordul segítségért, aki szívesen kisegíti a bajból természetesen csak azután, hogy jól megdorgálja. A férfi még azt is felajánlja, hogy Eliza lakhasson az ő lakásában, amíg ő párjánál, Juliánál (Allison Miller) alszik. Rövidesen kiderül azonban, hogy Henry és Julia kapcsolata közel sem olyan felhőtlen, mint amilyennek kívülről látszódott, valamint az, hogy ebből kifolyólag Henrynek egy hotelben kell meghúznia magát.

selfie_s01e11_pic3

Az a dolog, ami első látásra egyből feltűnik, az az, hogy milyen kevés szereplővel operálnak az alkotók ebben a részben. A két fő karaktert kivéve csak Charmonique, Freddy (Giacomo Gianniotti), Julia, és a hotel recepciósa (Alex Boling) bukkan fel, de ők is csak egy-egy pillanatra. Ez természetesen egyáltalán nem baj, csak érdekes volt látni a váltást a szériában, eddig ugyanis hiába állt Henry és Eliza egy-egy epizód középpontjában, mégis kaptak elég teret a mellékszereplők, most viszont nem. Szerencsére a Henry és Eliza között húzódó konfliktus tökéletesen kitöltötte az időt, így egyáltalán nem lehetett hiányérzete a nézőknek, mellesleg ezek ketten még mindig írtó cukik!

selfie_s01e11_pic4

Annak is lehetett örülni, hogy valószínűleg Julia innentől kikerül a képből: bevallom őszintén, én nem bírtam azt a nőt, nem azért, mert ő nem Eliza, hanem és ezt már említettem korábban is túlságosan hibátlan jellemnek volt eddig ábrázolva. Ezt a képet ugyan a Traumatic Party Stress Disorder című rész valamilyen szinten megdöntötte, az ottani problémát azért mégis elég hamar elhessegették, hogy jaj, ez csak egy kis baki volt a nő részéről. Most viszont már tudjuk, hogy Julia nem olyan tökéletes, mind jellemét illetőleg, mind Henry párjaként.

selfie_s01e11_pic5

A Perestroika sem okozott csalódást: a történet kiváló, a karakterizáció szintén zseniális, és annak ellenére, hogy már van sejtésünk arról, mi fog történni, a Selfie továbbra is fenn tudja tartani a nézők figyelmét.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.