Oldal kiválasztása

selfie_s01e09_pic1

A múltkori kritikámat Eliza (Karen Gillan) és Henry (John Cho), valamint Henry és Julia (Allison Miller) kapcsolatának fejtegetésével fejeztem be: vajon mi jöhet azok után, hogy Henry mindkét hozzá közel álló nőt sikerült, ha csak rövid időre is, magára haragítania? A Follow Through nagyon hamar választ ad eme kérdésre – természetesen mindketten megbocsátanak a férfinak, de innentől kezdve semmi sem lesz olyan, mint régen.

selfie_s01e09_pic2

A cég egyik kenőcsének eladási száma jelentősen visszaesett az utóbbi időkben, ezért Henry egy újfajta marketing stratégiát igyekszik kieszelni, hogy a termék újra versenyképes legyen a piacon. A férfinak azonban nem sikerül igazán ütős reklámot kitalálnia, és ezúttal Eliza segíti ki. Henrynek annyira megtetszik a lány ötlete, hogy megkéri, prezentálja a dolgot főnöküknek, Sam Sapersteinnak (David Harewood), ám Eliza vonakodik, Henry ekkor megjegyzi, hogy a salesesnek komoly problémái vannak tervei véghezvitelével, és ezen sürgősen változtatni kell. Elizát eléggé szíven üti a dolog, és a fejébe veszi, hogy akkor is meg fog változni, ennek érdekében pedig olyasvalamit csinál, amit eddig még soha: hazaviszi a munkáját, és éjszakába nyúlóan dolgozik. Eközben viszont történik valami, ami kizökkenti a lányt, mégpedig az, hogy Freddy (Giacomo Gianniotti) – akivel eddig csak félig komoly kapcsolatot ápolt – azt akarja, hogy Eliza megismerkedjen az ő szüleivel egy közös vacsora keretében. Eliza ugyan igent mond, legbelül viszont azonnal pánikolni kezd, hiszen még sosem történt vele ilyesmi. A lány, mint mindig, most is Henry tanácsát kéri, aki arra buzdítja őt, hogy menjen el a vacsorára, és e mellé sok sikert is kíván neki.

KAREN GILLAN

Ez az epizód egy az egyben Eliza-centrikus, ilyesmi az évad eleje óta most történt először, ami egyáltalán nem baj, hiszen teljesen más megvilágításban láthatjuk női főszereplőnket. Míg a pilotban egy beképzelt, sokszor már-már vulgaritásba hajló, urambocsá, de divatmajmot láthattunk, addig az „új” Eliza külső és belső személyiségjegyeit tekintve is sokkal visszafogottabb, ám egyben rendkívül feminin és elegáns – a közös vacsorán egyszerűen tündököl, mint a legszebb drágakő, egyszóval tökéletes ellentéte egykori önmagának. A szülőkkel való találkozás azonban nem csak ebből a szempontból fontos momentum a lány számára, hanem azért is, mert ráébred, hogy talán ő jobb párt érdemel, mint Freddy. Ez volt az a pillanat, amikor elégedetten dőltem hátra a székemben, hiszen ez Eliza Dooley jellemfejlődésének a csúcspontja.

selfie_s01e09_pic4

Főszereplőnk öntudatra ébredésével már egyértelmű a folytatás: Henry és Eliza össze fognak jönni. Innentől kezdve pedig szinte teljesen mindegy hol, mikor és hogyan történik mindez, hiszen az előfolyamatnak a felvezetése nemcsak hogy gyönyörű, néhol vicces, de még hihető és emberi is volt.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.