Oldal kiválasztása

Gondolom az Asylum stúdiót, a zs-kategóriás koppintások stúdióját nem kell senkinek sem bemutatnom, mert filmjeik híresen rosszak (nekik köszönhető például a Sharknado is). Most azonban alkottak egy igazán kellemes filmet, ami persze messze van még a jótól, de talán ez egy új kezdet afelé, hogy filmjeik ne csak azokra támaszkodjanak, akik összekeverik a neveket (vagy a trash rajongókra), hanem végre próbálkoznak valódi történet elmesélésével.

apocalypseearth.2

A bolygónkat idegen lények támadják, az evakuálás megkezdődött, de már csak egy ép űrhajó maradt, melyet Sam Crowe (Richard Grieco) vezet. Sikerül elmenekülniük a Földről, majd megkezdik utazásukat a csillagok irányába, hogy új otthonra leljen az emberiség, ám a hajón lázadás tör ki, lezuhan, a túlélők pedig egy ismeretlen mészárlás kellős közepén találják magukat.

Láthatatlan lények halomra lövik az embereket, akik nem tudnak hova bújni, Frank Baum (Adrian Paul) katonai kiképzése lévén ebből az igen előnytelen helyzetből is képes kivágnia magát, és néhány emberrel karöltve túléli a támadást. A maroknyi csapat nem tudja, hol van, nincs tisztában az ellenség kilétével vagy annak céljával, nem értenek a túléléshez, és Frank egymaga kevés ahhoz – még akkor is, ha egy érzelemmentes android, TIM is segítségére van –, hogy életben tartson mindenkit, pláne ha még széthúzás is jellemzi őket. Aztán felbukkan egy idegen lány, Lea (Bali Rodriguez) feltűnő zöld bőrszínével, helyismeretével és lenyűgöző jellemével, és a túlélésre máris nagyobb esélyük van. Már ha képesek elrepülni a bolygóról.

apocalypseearth.3

Persze A Föld után: Apokalipszis még mindig egy zs-kategóriás film, annak viszont egy egészen kiemelkedő darabja. Természetesen végig érezni, hogy a film egy igen olcsó másolat: a digitális technika szörnyű (mármint szörnyen szörnyű), a ruhák és a fegyverek, illetve a testfestés annyira egyszerű, mint egy szög, illetve a buja őserdő is, hát olyan, mint bármilyen erdő. A forgatás Costa Ricán történt, faragván a költségekből, és bár szemtelenül olcsó húzás ez, mégis el kell ismerni, hogy a természet gyönyörű, és akár el is lehet hinni, hogy be sem tette oda a lábát a technika.

A jobb napokat megélt Richard Grieco és Adrian Paul hozzák a tőlük megszokott morcos katona figurát, de tény, hogy ehhez a filmhez ennél nem is kell több, szóval ez mindenképpen jól működik. Bali Rodriguez mellben igencsak erős személyiség, illetve annyira zöldre maszkírozták, és olyan kevés ruhát adtak rá, hogy ha színészkedett volna sem veszi észre senki.

apocalypseearth.1

A film természetesen hemzseg a logikai hibáktól, mert a szereplők egymásnak ellentmondva mennek a-ból b-be, értelmetlenül és hasztalanul, miközben persze hullanak a szereplők, mint a legyek. TIM egy az egyben az Alien-filmekből ismert androidok koppintása, ugyanaz az érzelemmentes és logikus gondolkodás, és ugyanaz az élet védelme van beléje programozva.

apocalypseearth.4

A Föld után: Apokalipszis legnagyobb erénye a nagy fordulat, ami bár a történet végén következik be, mégis átírja a néző teljes véleményét a műről. Sci-fis körökben természetesen öt perc játékidő után ki lehetett ezt a csavart következtetni, ám mivel ez az első ilyen jellegű húzása az Asylumnak, így nézzük el a sutaságot, és örüljünk az újító szellemnek és e fejlődés iránti vágynak. A Föld után: Apokalipszis közel sem a legjobb film, de kellemes csalódást okozott és kellően szórakoztató egy esti mozizáshoz.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.