Oldal kiválasztása

Még mindig nem kímél bennünket az American Horror Story, ezen a héten ugyanis megkaptuk az évad eddig legmeghatóbb és egyben legsokkolóbb részét. A jelek szerint mindig tudják fokozni a hangulatot a készítők – legalábbis eddig még nem volt olyan epizód, ami ne lett volna rám nagy hatással.

ahsiv38Ezúttal Peppert ismerhettük meg egy kicsit jobban. A rész kapásból egy kis lelki rugdosással indult: Salty meghalt éjjel. Ez önmagában is szörnyű, hiszen azt már tudjuk, hogy elég összetartó a társulat, ami viszont rosszabbá teszi a helyzetet, hogy ő Pepper társa volt. Mondanom sem kell, hogy szegény lány elég rendesen kiborult rajta. Azonban a shownak folytatódnia kell, Elsának nagy lehetősége akad, így aztán problémássá válik, hogy mi lesz így Pepperrel, nem maradhat magára.

A fenti rövid eseménysorból bontakozik ki Pepper, az árva története, amit Elsa szájából ismerhetünk meg. Ő volt ugyanis a társulat első freakje, miután a főnökasszony úgy döntött, neki létre kell hoznia a show-t. Tulajdonképpen a végére magam sem tudtam eldönteni, hogy vajon Elsa valóban szerette-e őt, bár mindent megadott neki, nem kímélve sem pénzt, sem időt, sem energiát. Így lett végül Peppernek anyai élménye, és férje.

ahsiv37

Emellett megérkezett a várva várt pillanat: Mary Eunice valóban felbukkant és vele együtt a kapcsolat is a második évaddal! Kicsit lesokkolt – a szó legjobb értelmében – de persze hagytak nekünk még fehér foltokat, hogy legyen min agyalni. Szerintem egyébként ez a Pepperes szál különösen jó, és imádom, hogy belerakták, mert amellett, hogy néhány nézőből valószínűleg kicsalt néhány könnycseppet, még izgalmasabbá tette a dolgokat.

Az izgalmak második tárgya a mindig balhés Maggie. Emlékezhettek még, a múlt heti epizód azzal zárult, hogy Jimmyt elvitték a rendőrök. A srácot azonban mindenki szereti, köztük a kedves jósnőt is, bármennyire próbálja ezt titokban tartani. Ez a történés pedig elvezet oda, hogy a lány lassan felfedi a sötét titkokat, amik a társulatban történő szörnyűségek mögött állnak. Azonban amit a saját mondókája végén talál, az még őt magát is meglepi.

ahsiv36

Kicsit azért Trónok harca-feelingem kezd lenni a Freak Showtól. Nem kímélnek senkit, nem számít, hogy kit kedvelünk meg, vagy kit nem. Sőt, inkább azokat „veri a sors”, akik hamar a nézők szívéhez nőnek. Ezt nézni persze kissé frusztráló, de meglehetősen jó húzás, hiszen nem csak rávesz, hogy tovább nézzük, de még csak unatkozni sem marad időnk, mert nem hagynak nekünk nyugtot.

ahsiv39

Minden alkalommal meg kell lepődnöm, és ki kell akadnom ezen a szérián. Persze eddig sem volt unalmas, de lássuk be, voltak azért az American Horror Story történetében gyengébb évadok. A Freak Show azonban viszi a pálmát minden szempontból, és én ettől már-már boldog vagyok. Azért még egy tálca rántott húsnak tudnék örülni mellé.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!