Oldal kiválasztása

Elérkeztünk a Constantine midseason fináléjához (is), és, mint a címe is mutatja a mostani epizód valójában csak egy fél, hiszen valamikor 2015-ben lesz meg a második fele (de mivel a csatornák szeretik hét lakat alatt őrizni a dátumokat, ezért nem tudom mikor). Ez a rész két olyan szálat is tartalmazott, amik külön-külön is megállták volna a helyüket, és az alkotók részéről talán jobb is lett volna így tenni.

constantine.s01.e08.1

John szokatlan meghívást kap Mexikóba régi barátjától, Anne Marie-tól (Claire van der Boom), aki legutóbbi találkozásuk óta apácának állt. Egy démoni lény elrabolt egy kislányt és megölte az anyját, Anne Marie-pedig biztos benne, hogy nem csak sima gyilkosságról van szó. Johnnak és a nőnek múltjuk van: gyerekkoruk óta ismerik egymást, és Anne részt vett Astra szertartásában is – ami ugyebár balul sült el. John és Chas – Zedet hátrahagyván – felkerekednek, és kis is derítik a rejtélyt, ám valami sokkal nagyobb dologra is rájönnek. Mindezalatt Zed pihenget, és rajzolgat, legalábbis addig, míg elfogy a papírja és vásárlás közben bele nem botlik egy ismerős férfiba, aki egy komoly fátylat lebbent fel Zed múltjáról.

Ahogy említettem, most két erős szálat kaptunk, és ezek igen nehezen fértek meg egymás mellett. Zed múltjáról kiderült ugyan valami, de még mindig kissé kaotikus az egész, viszont olyan hirtelen „robbant” be a jelenet, hogy kapkodtam a fejemet. Zed pedig szerintem hibásan döntött, és hiába segített neki a ház, a lány igen rosszul áll az ellenséggel szemben.

constantine.s01.e08.2

John és Anne Marie szála azért volt igen erős, mert nem egy szimpla akció-reakció esemény zajlott le, hanem bepillantást nyerhettünk John múltjába, kaptunk egy kisebb ideológiai vitát is, illetve a nagy fenyegetésről is sok minden kiderült. John, aki a humorral leplezi le szenvedését olyan ellenpárt kapott Anne személyében, ami igencsak felpezsdítette a karaktert. Míg John a tettek embere, és akkor is harcol tovább, mikor már semmi remény sem maradt (kvázi most is), míg Anne a hitébe kapaszkodik, és abba, hogy majd egy nálánál nagyobb hatalom a segítségére siet. A tett és a hit kisebb vitáját láthattuk most, egészen új köntösben, de ez olyan vita, amely sosem érhet véget, és amelyre válaszok sincsenek. Anne ugyanakkor szintén megtört lélek, aki vezekelni próbál az Astrával történtek óta, ő a humorral szemben inkább a gőg és az érzelemmentesség álcája mögé bújik – és bár nem kedvelem a színésznőt, minden mozdulata a helyén volt.

Chas megint nem kapott túl sok játékidőt, ezt pedig jó lenne mielőbb orvosolni, mert igazán érdekelne, mi tesz halhattalanná egy embert. Amúgy piros pont jár a készítőknek, mert a sorozatok/filmek nagy része Mexikót mindig egy totál lepukkant helynek állítják be, ahol vagy száz éve megállt minden fejlődés, ehhez képest itt láttunk egy teljesen modern várost, és egy jól felszerelt szülőágyi részleget.

constantine.s01.e08.3

Nem jött be most ez a rész annyira – és nem csak azért, mert öncélúnak tartom ezeket a manapság divatos cliffhangereket –, hanem mert az információadagolás igencsak hibádzott, és egyik történetív sem kapott kellő figyelmet, így enyhén összecsapott szagú az egész. És mivel aggódom a sorozat további sorsa miatt, ezért létére nézve fenyegetőnek élek meg minden gyengébb epizódot – basszus, rendeljék már be a második évadot!

constantine.s01.e08.4

Szóval a Constantine is szünetel – ki tudja mennyi időre? – a maradék öt epizód valószínűleg a most elkezdett történeteket fogja kibogozni, illetve a nagy veszélyt készíti elő – ez utóbbi pedig azt jelenti, hogy jönnek az angyalok, meg mindenféle egyéb (kissé undorító) lények, én ennek pedig nagyon örülök.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.