Oldal kiválasztása

Lassan a The 100 is a midseason fináléhoz közeleg, de szerencsére még előtte lesz egy epizód. A mostani rész is egy igazi vegyes válogatott, mert bár sok volt benne a felesleges időhúzás, azért akadtak olyan jelenetek is, amik biztosan az éved legjobbjai lesznek.

the100.s02.e07.1

Most, hogy Jaha visszatért Jaha táborba (ócska poén, de nem tudtam nem ellőni), és előadta az embereknek a földlakók ultimátumát. Ez természetesen nagy riadalmat keltett, és olyan súlyt helyezett a mostani vezető, Abby vállára, amire eddig nem volt példa. Akárcsak a Bárkán, most is az ellentétes oldalt képviselte Abby és Jaha, és míg az előbbi hidegen és józanul döntött, addig az utóbbi kissé tébolyultan kapálódzott.

Mivel Bellamy és Octavia elfogták Lincolnt, ezért Clarke segítségére van szükségük, hogy rájöjjenek mi a baj a sráccal, és miképpen lehet helyrehozni. Clarke-nak azonban váratlan segítsége akad Nyko személyében, aki olyat tesz, amivel nem tudok egyetérteni, de nem is tudom elítélni. Lincoln szenvedése pedig talán reményt nyújthat minden éginek, már ha Clarke elég ügyes hozzá.

the100.s02.e07.2

A hegy belsejében sajnos rá kell döbbenniük Cage-éknek, hogy az égiek vére csak limitált ideig képes védelmet nyújtani a sugárzás ellen, így más módszerhez kell folyamodniuk, amit viszont a mostani vezető valószínűleg nem fog támogatni. Cage mindent bevet, hogy meggyőzze apját a szükségszerű áldozatról, és míg a srácok feje fölött tanakodnak, addig Jasper és Monty beszöknek az irodába és fontos információkhoz jutnak hozzá.

Mint már említettem a mostani epizódban sok volt a kitérés és az elmélázás, ezek leginkább a hegyben történtek, és bár valóban vicces volt Jasper megmozdulása, azért nekem nem jutott volna eszembe egy betörés kellős közepén kardot nézegetni. A másik, ami szintén túl volt húzva, az Abby-Jaha kettőse, akik szokásukhoz híven képtelenek dűlőre jutni, de mivel ezt már tucatszor láttuk, ezért már feleslegessé, és kissé hiteltelenné vált. Arról már nem is beszélve, hogy Jaha úgy fordult át békeszerető és szabálykövető férfiból egy megvadult bulldoggá, hogy legszívesebben rácsaptam volna a „karakteridegen” feliratú gombra.

the100.s02.e07.3

Lincoln körüli jelenetek igen ütősre sikeredtek, de azt kell, mondjam, a végkifejletet azért előre ki lehetett számítani, bár Clarke ötlete nagyon is okos húzás. Azt azonban nem alapozták meg kellően, így kissé kaotikus a Lincoln megmentése körüli kvázi egészségügyi lépések, de reménykedem benne, hogy ezt később tisztázzák. Azért akadt most egy hiba is, hiszen Clarke-nak olyanról volt tudomása, amiről valójában nem lehetett volna.

A földlakók vezetőjének kissé teátrális megmozdulásai nekem nagyon bejönnek, tetszik a nő stílusa, odaadása, illetve vezetői képessége is – szóval igencsak jót tenne az égieknek, ha összeállnának a földiekkel, mert legyőzhetetlen párost alkotnának.

the100.s02.e07.4

Nem volt rossz ez az epizód, de valójában csak felvezette a nagy finálét, ami a jövő héten kerül adásba – és bár van benne egy szál, ami zavar (igen, Finn az), illetve remélem Jahát valaki tényleg sírba teszi –, és az előzetes alapján nagyon jónak ígérkezik.

Ja, és kérem vissza Murphyt!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.