Oldal kiválasztása

Mert ölni stílusosan kell! Ez lehetne a Freak Show szlogenje, ha az elmúlt epizódokat nézzük, és ez alól a legutóbbi sem kivétel. Emellett azt is el lehet mondani, hogy ebben a részben találhatjuk a sorozat, de talán a világ legbizarrabb humorát is – részemről ez bók, ti pedig majd eldöntitek.

ahsiv33

Dandy elborult elméje egyre inkább kibontakozik, ezt már az első pár percben az arcunkba is tolják – de szó szerint. Rettenetesen bizarr, félelmetes és nevetséges karakter, de mindezt még ráadásul úgy teszi, hogy közben mindenki odalegyen érte. Nem tudom, hogy csinálja, de folytassa – zseniális! Persze azt meg kell jegyezni, hogy a Dandy-féle módszerek a bizarrságuk ellenére azért annyira jók, mert stílusosak. Persze, megjegyezném, az AHS mindig is jól választott férfi gyilkosokat, akiket imádhatnak a nők – emlékezzetek csak a második évadra!

Ami még külön figyelmet érdemel, az Jimmy szerelmi élete. Jimmyt ugyebár megismertük, mint egy irtó édes, kicsit lúzer srác. Most, hogy lassan alkoholista lesz belőle, és Ethel is elhunyt, nem csak kvázi anyakomplexusa lett, de még ki is fordult magából. Eddig azért még ha olyasvalaki is tetszett neki, aki mondjuk a nézőknek nem, akkor is úriember volt, most azonban rosszabb, mint az apja. Nem kedvelem különösebben Maggie-t, de kivételesen sajnos igazat kell adnom neki. Pláne, ha azt vesszük alapul, hogy tulajdonképpen nemrég még ő volt az, aki azon siránkozott, hogy ő nem kéne egy normális nőnek.

ahsiv35

Nem Jimmy az egyetlen, akinek nehézséget okoznak az elmúlt idők. A drága apja is kőkeményen megszenvedi a saját bűneit, a halottakat és a tévedéseit. Állati jó kis jelenet volt, főleg, mert eddig Dell bensőjébe mindössze apró betekintéseket kaptunk. Most azonban kitárták elénk az összes fájdalmát és kétségbeesését, no meg persze azt is, amit még nem láttunk a magánéletéből – amiről persze azt hihette a néző, hogy nem is létezik, tekintve, hogy eléggé feltáró a sorozat. Nem különösebben kedvelem ezt a pasast, de nagyon odavoltam a mostani pillanatokért.

Azt nem tudom, hogy az ikrek kinek hiányoztak a múlt héten – nekem nem – de a sztorijuk még nem ért véget. Persze szegény Elsa nem tudja, kivel is van dolga valójában – pedig igazából már rájöhetett volna, csak elvakítja a vágy a hírnévre – ennek következtében kivételesen fogalma sincs, miben is vállalt szerepet. Az ikrekről szólva pedig a színésznő még mindig zseniális, de az állandó civakodásuk, hogy szétválasszák-e őket, vagy sem, kezd unalmas és idegesítő lenni. Gyakorlatilag ezen kívül nem is csinálnak semmit. Eddig legalább tettek néha valami egyebet: énekeltek, flörtöltek, naplót írtak. Mostanra azonban már ennyit sem, és én megértem, hogy miért ijesztő, vagy kifejezetten csábító a szétválasztás gondolata, de már minden oldalról kiveséztük! Miért kell erőltetni még tovább? Felfogtuk szerintem!

ahsiv34

Szerintem ebben a részben most mindenki talált jót és rosszat is. Nem volt a legjobb epizód, ellenben nagyon érdekes volt, és tulajdonképpen az évad legfreakebbje lett. Keserédes érzés, tekintve, hogy mennyi mindent elrontottak benne, de nem kaphatok meg mindent.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!