Oldal kiválasztása

Sok rajongó álmát váltotta valóra a CW Seed, mikor úgy döntöttek, hogy készítenek egy Veronica Mars spin-offot. Rob Thomas, az eredeti sorozat atyja gondolt egy merészet és egy olyan pofátlanul vicces és szerethető show-t hozott össze, amit minden sorozat megérdemelne, amit idejekorán elkaszáltak.

playitagaindick.s01.2

Ez a sorozat nem az, aminek elsőre látszik, ugyanis valójában egy dokumentumfilm arról, hogy Ryan Hansen, a Veronica Marsban Dicket alakító színész miként próbál egy alacsony költségvetésű pilotot forgatni a csatornának, miközben behozza a már jól ismert és megszeretett karaktereket. Mindeközben olyan fricskát kerekít a manapság divatos spin-off, remake és reboot gyáraknak, hogy még én is belepirultam.

Ryan scriptje arra épül, hogy az általa megformált Dick Casablancas magánnyomozónak áll, csakúgy, mint korábban Veronica Mars (Kristen Bell), és felderít egy gyilkosságot, amit Duncan temetésén követtek el. Nos, maradjunk annyiban, hogy megértem a csatorna idegenkedését a pilottal kapcsolatban, de mivel az csak egy ok volt, hogy újfent összeálljon a stáb, ezért nyugodtan lehetett a minősége… hát, ilyen.

playitagaindick.s01.1

Először is, Ryannek fel kell hajtania a korábbi szereplőket, és meg kell velük egyeznie a forgatásról, de senki sem az a személy, akinek megismertük a sorozatban. Jason Dohring kissé excentrikus (aki imád vetkőzni hála az égnek), Enrico Colantoni valójában áthágja a törtvényeket, nem pedig védelmezi, Percy Daggs egy gengszter, Francis Capra (személyes kedvencem a sorozatban és itt is) pedig valójában egy érzékeny lelkű Shakespeare rajongó. Mondanom sem kell, a sztereotipikus megmozdulások és a karakterváltások mind a humor forrásai, méghozzá több szinten. Arról már nem is beszélve, hogy a címszereplő nevével milyen gyönyörű poénokat sütnek el – angolosok előnyben!

A poénok nagy részén természetesen úgy is lehet nevetni, ha a néző nem látta az eredeti Veronica Marsot (erre Orlissa a bizonyítékom, aki szintén jót nevetett a finálé zenés montázsán), de természetesen azok élveznek előnyt, akik ismerik az eredeti művet, mert folyamatosan reflektálnak rá a készítők.

playitagaindick.s01.3

A Play it Again, Dick egy olyan mulatságos órát ad, amiért minden valamire rajongó összetenné a kezét, és csak hogy ötleteket adjak, hasonlót kérek a következő, most futó szériákból: Agents of S.H.I.E.L.D., Constantine, The Walking Dead

playitagaindick.s01.e01.2

Figyelem, a Play it Again Dick előhozhatja a korábban nyugodni vélt Veronica Mars rajongást! És mivel gonosz vagyok, íme, a link – ami tartalmazza a videót –, hogy felébresszem a rajongást: bruhaha!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.