Oldal kiválasztása

Az Arrow és a The Flash karácsonyi búcsúepizódja között több párhuzam is felfedezhető – mindkettőben az adott hős egyik legnagyobb ellensége szerepel, és mindkettő előkészíti a terepet a DC univerzum egy újabb szuperhősének. A The Man in the Yellow Suit-tal ellentétben azonban a The Cilmb elképesztően ütősre sikerült.

arrow 9 1

Az Árnyak Ligája, személy szerint Ra’s al Ghul türelme fogytán van Sara gyilkosságának ügyében, így ultimátumot ad Olivernek – az Íjász negyvennyolc órát kap, hogy előállítsa a tettest. A nyomozás nem megy zökkenőmentesen, a Caitlin által elemzett DNS minta különös eredményt mutat, és persze kiderül, hogy Malcolm Merlyn is nyakig benne van a dologban. Hogy spoiler nélkül fogalmazzak, Oliver végül igen nehéz helyzetbe kerül, amiből nem fog egykönnyen kikeveredni. Az epizódvégi cliffhanger miatt pedig nekünk is lehet pár nyugtalan éjszakánk.

arrow 9 4

Az Arrow eddig sosem okozott csalódást, ha félévközi, vagy utolsó részekről volt szó és a The Climb méltó az elődjeihez. A rész tempós, akciódús, de közben a sorozattól megszokott módon sötét is. A drámai vonal igen erős – Oliver és Thea kapcsolata mozgatja a fő történetszálat, de a Lance család szereplése sem sikkad el mellettük. Dinah, Sara és Laurel anyja érkezik a városba az ünnepekre, és bár az „anyai megérzésem megsúgja, hogy mi van” dolog egy kicsit esetlen volt, az egész szépen kiegészítette a nagyobb eseményeket és hangulatot.

Thea motivációi, vagyis, főleg azok hiánya kissé kiábrándító – továbbra sem ő a legérdekesebb karakter a sorozatban –, de szerencsére Oliver kettejüknek is elegendő érzelmi összetettséget képvisel. Különösen szép, ahogy a flashbackek megmutatják, hogyan válik egyre ügyesebbé a kínzásban, míg a jelenben érzékenységén és önfeláldozásán van a hangsúly. Az epizód végi harc, mindezen érzelmi felvezetés után, kifejezetten epikus.

arrow 9 2

Matt Nable elsőre furcsának tűnhet, mint Ra’s al Ghul, bár Liam Neeson után valószínűleg bárkinek nehéz feladat volna eljátszani a Démon Fejét. Ha azonban eltekintünk a hasonlítgatástól, láthatjuk, hogy Nable egyáltalán nem végez rossz munkát. Karizmatikus, tekintélyt parancsoló, higgadt és könyörtelen a harcban. Elejt egy megjegyzést is, ami arra utal, hogy sokkal öregebb, mint amilyennek tűnik – a képregényekben az úgynevezett Lazarus Pittel tartja fiatalon magát, talán itt szintén ez lesz a helyzet. Érdekes lehet elgondolkodni rajta, hogy Batman története beleillik-e valahol a képbe, és ha igen, hogyan.

arrow 9 3

Egy dologban a The Climb elkövette ugyanazt a hibát, amit a The Man in the Yellow Suit – a fő konfliktus és az érzelmi viharok mellett az új hős felvezetése teljesen háttérbe szorul. Pedig Ray nem csupán bemutatja az Atom-ruhát, de megkéri Felicityt, hogy segítsen neki a hősködésben. Ez azért nagyobb dolog annál, hogy egy jelenetnyi játékidő alatt lerendezzék.

arrow 9 5

Összességében viszont a The Climb nagyszerű rész, végig kemény és pörgős, utolsó jelenetétől pedig tátva marad az ember szája. Így legalább a januárt is van miért várni!

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.