Oldal kiválasztása

Ahogy minden egyes sorozatnál, ami csak legurul Hollywood gyárainak szalagjáról, várható a vég, és sajna a Town of The Living Deadből is már csak két rész van hátra, de ez ne vegye el a kedvünket – sőt, így még több örömmel fogom végignézni a hátralévő két részt. De előbb jöjjön a széria tízedik része, a Nightmare in Jasper.

 TOTLD S01E101

No, csapjunk is egyenest a lovak közé; ugye az előző két részben történt események hatása alatt van még most is a stáb, sőt úgy látszik, hogy a városiak neheztelése miatt idő előtt be kell fejezni a forgatást – legalábbis a megszokott helyszínen. Tináéknak azonban nem fekszik az új hely– kicsit sem – és fokozásképpen még John is lelép a stábtól, így Tinának nincs más lehetősége, minthogy felkérje a híres Robert Englundot (Freddy Krueger), hogy a jelenlétével visszacsábítsa Johnt.

 TOTLD S01E102

Egy dolog van, ami annyira nem tetszett, és két dolog ami igazán bejött. Kezdjük a rosszal: azok pedig maguk Jasper város lakói. Jó meglehet érteni, hogy már elegük van a kétbalkezes stábból, de egy olyan produkció, ami nekik is csak hasznot hoz, azt nem kell feltétlenül meggyfából készült karóval bojkottálni. Ami tetszik elsősorban az, hogy John lelép – jó, úgyis tudom, hogy vissza fog jönni, így ez inkább keserédes, de akkor is. Megszabadultam egy pár perc erejéig a nyomitól! És persze az öreg Robertet sem hagyhattam ki a kedvencek listájáról. Na, aki vele nem találkozott már filmes pályafutásában (Rémálom az Elm utcában filmek), annak nem volt  gyerekkora vagy még nem látott horror klasszikust. A színész játékától még öreg koromban is rémalmaim lesznek – és ezt most a szó pozitív értelmében használom.

 TOTLD S01E103

A Nightmare in Jasper cím maga két dologra is utal: egyik részről a stáb elég kutyaszorítós helyzete, másrészről pedig a fentebb említett öregedő horror mumust is dicséri a címadó kolléga. Nagyon élvezhető kis rész a mostani, némi csavarral, a helyzethez képest sok humorral – hiszen még mindig a Town of The Living Deadről van szó, ahol nem telhet el egy epizód sem poén nélkül.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.