Oldal kiválasztása

A múlt heti kihagyás után most a The 100 alkotói megleptek minket egy erős fillerrel – azért erős, mert komoly problémákat vezettek elő benne, okosan építették a karaktereket, és az események is bőven zajlottak, és azért filler, mert igazából csak összekötötte az előző epizódot a következővel, azonban egy igen erős felvezetést adva a jövő heti epizódnak.

the100.s02.e06.1

Finn tette után ugrunk három napot az időben, és míg Clarke és Bellamy a Mount Weatherbeliek szöktetését tervezi, addig Finnt és Murphyt a tanács kérdezi ki, és vizsgálja meg a földlakók táborában történt mészárlást. De a srácokat felmentik – hiszen itt a Földön már nem érvényesek azok a szigorú szabályok, mint az égben – így Clarke-nak és Finnek újra szembesülniük kell önmagukkal és tetteikkel.

Raven bizonyítékot talál rá, hogy a hegyiek blokkolják a rádiós kommunikációt a térségben, ezáltal megakadályozzák, hogy a többi, talán épségben megérkezett Bárka darab felvegye a rádiókapcsolatot egymással. Abby úgy dönt, hogy egy kisebb csapattal utána jár a dolognak, és viszi magával Clarke-ot, Ravent, Finnt, Bellamyt és Octaviát is. De a hegy oldalában valami egészen más dolog várja őket, ez pedig teljesen új irányba tereli őket.

the100.s02.e06.2

A mostani epizódtól leginkább Finn és Clarke kapcsolatrendszerének viszontagságait szerettem volna látni, és bár megpendítettek sok mindent a két szereplővel kapcsolatban, úgy érzem, ezt jobban ki kellet (és lehetett) volna fejteni. Abby végre belátta, hogy ha nem dolgozik együtt a százakkal, akkor a táboron belül komoly széthúzások lesznek, ennek pedig nagyon örülök, mert ez a döntés fontos dolgokhoz fog vezetni. Clarke és Bellamy vezetői képessége egyre inkább meglátszik, és ezt már a táborban élők közül is észrevették.

Octavia és Bellamy leszakad a csoporttól, ami az antennához ment, ugyanis nekik valójában az volt a céljuk, hogy valamilyen bejáratot találjanak a bunkerba, azonban valami sokkal fontosabbat találtak. Tetszett, hogy Octavia a veszély első jelére elővette fegyverét, és Bellamy is a pártját fogta, így ráerősített egy pisztollyal. A közös jeleneteik igencsak ijesztőre, már-már thrilleresre sikeredtek, és ez nálam mindig bejön, azt azonban sajnálom, hogy történet szempontjából nem sokat haladtak előre.

the100.s02.e06.3

Nem úgy, mint Marcus és Jaha, akiket még mindig szívesen kivágnék egy légzsilipen, csak már nem vagyunk a Bárkán, de a két szereplő még mindig pontosan ugyanazokat a köröket rója: Jaha még mindig a vezetés mintaszobra, Marcus pedig ingadozik a hataloméhes énje, és a jó vezető között. Bár a trükk a börtönükben igencsak ügyesre sikeredett, illetve a két férfi utolsó jelente is erős lett.

A bunkerban is zajlott az élet, kiderült jó pár fontos és hasznos információ, és végre a srácok elkezdtek szerveződni odabent is. Negyvenhét túlélő várja Clarke-ot, és reméli, hogy kiszabadítják őket, de azért tesznek ők is bőven a túlélésért. Az elnök pedig okos, hideg és logikus – kemény ellenfél, akit csak egy másik kemény ellenfél tud legyőzni, de szerencsére akad ilyen a hegy belsejében is.

the100.s02.e06.4

Jó kis rész volt ez, nem mondom – bár Jaha még mindig totál felesleges szerintem – örülök, hogy a The 100 alkotói akkor is képesek minőségi történetet felmutatni, mikor egy gyengébb epizódot készítenek, és nem zsúfolják tele, ezzel is bizonyítva, hogy az első évad hibáit szépen és okosan kigyomlálták, és meg tanultak építkezni. Csak így tovább!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.