Oldal kiválasztása

Gondolom a Knight Rider sorozatot, a csodás fekete autóval, senkinek sem kell bemutatnom, ám ennek a sorozatnak akadt egy spin-offja is. Kicsit bugyutácska, kicsit sablonos, de azért mégis van benne valami báj, ami miatt érdemes megnézni az összesen huszonkét epizóddal megáldott Knight Rider Teamet. Szép kocsik, kemény beszólások, és a jó mindig győzedelmeskedik – hát kell ennél pihentetőbb kikapcsolódás?

tkr.s01.4

A modern időkben az Alapítvány úgy döntött, már nem elég egy autó és vezetője ahhoz, hogy leszámoljon a világban elharapódzó bűnnel és erőszakkal, ezért összehozott pár felettébb érdekes, és ellentétes karaktereket, akik a maguk nemében kiválóak, és adott alájuk szuper járgányokat, meg a világ legmodernebb repülőjét – és láss csodát, már kész is a csapat. Öt ember, és öt mesterséges intelligenciával rendelkező jármű száll harcba az igazság oldalán.

tkr.s01.2

A csapat vezetője, Kyle Stewart (Brixton Karnes), volt CIA ügynök, autója, Dante, egy módosított Ford, aki a legnagyobb jármű – kissé pökhendi, és az embernek néha olyan érzése támad, mintha egy brit főherceggel beszélne. Kyle jobbkeze a katonai veterán Jenny Andrews (Christine Steel), ő és a bájos Domino igazi csajos páros, tűzpiros Ford Mustang egy tűzpiros rúzs mellé – Jennynek meg van egy családi rejtély is a tarsolyában. Duke DePalma (Duane Davis) korábbi rendőr és bokszoló, most a TKR csapatot erősíti kemény és igazságos jellemével, csakhogy ő és az autója, Beast, nem igazán jönnek ki egymással, ugyanis Beast totál bele van zúgva Jennybe, míg Duke-ot ott szívatja, ahol csak tudja – vagyis csak addig, míg valóban veszélybe nem kerül sofőrje, mert akkor aztán tényleg megmutatja, hogy miről kapta a nevét. A csapathoz egy különleges ikermotor is tartozik, ezek képesek összekapcsolódni, és egy autóként funkcionálni. Erica West (Kathy Trageser), a korábban mestertolvajként működő nő, kényszerből került a TKR-hez, ám barátsága Kattel, a motorral hamar megmutatta neki, hogy bizony hányattatott sorsa ellenére ide tartozik. Az ikrek másik tagja, Plato, egy kizárólag kocka nyelven, filmes és sorozatos utalásokkal kommunikáló high-tech csoda, akit kizárólag Kevin “Trek” Sanders (Nick Wechsler) ért meg, aki maga is a kockák mintapéldánya – becenevét amúgy azért kapta, mert Star Trek rajongó.

tkr.s01.1

Ha elsőre azt érzitek, hogy a járművek jelleme jobban ki van dolgozva, mint a hús-vér embereké, akkor nem tévedtek. Szinte egyik szereplőt sem sikerült megkedvelnem, mert mindegyik skicces, sztereotip, és a motivációjukat is a korszakra jellemző burkolt ködösítéssel adaptálták a képernyőre. Trek szintén ilyen jellem, hiszen abban a korban pontosan ilyennek látták a geekeket: hosszú haj, nemtörődömség, érthetetlen nyelv – ez bár bántja kicsi geek szívemet, azért kárpótol cserébe, hogy legalább okos pasiként ábrázolják. Apropó pasik: nincs benne eye candy sajnálom.

Viszont a kocsik, azok tényleg pöpecek: lenyűgözően szépek, stílusosak, okosak, és a sorozatban elhangzó humor nagy része tőlük származik. Beast például olyan szinten alázza Duke-ot, hogy az már szinte tankönyvi példa, emellett pedig olyan viccesek a kiszólásai Jennynek, hogy nem is értem, miért nem olvadt még el tőle a nő. Dante lenyűgöző angol modora is okoz néha kellemes pillanatot, de inkább az, amikor a többiek visszaszólnak neki. Természetesen az abszolút kedvenc Plato, és az utalásai ismert filmekre, sorozatokra – bár egy idő után felébreszti bennem a kisebbségi komplexust, hogy még mennyi mindent nem láttam, de majd idővel!

tkr.s01.3

A Knight Rider Team tipikus 90-es évekbeli sorozat, annak minden hátrányával és előnyével együtt, de higgyetek nekem, a show-ban az utóbbi dominál. Sajnáltam, hogy csak egy évadot élt meg, szívesen néztem volna még éveken keresztül ezeket a lenyűgöző autó és motor csodákat.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.