Oldal kiválasztása

Ha nem tudnám, hogy már csak egy rész van hátra, és vége a Z Nation első évadának biz’ Isten, ezután az epizód után hagytam volna a fenébe. A Murphy’s Law egy életre szóló ámulattal és sokkal látott el engem, negyven percen át. Ki is fejtem ennek okát.

 Z Nation S01E121

Remek és meglehetősen furcsa húzás volt az a korábbi részekben is, hogy Murphy fertőzött létére meglehetősen emberi, nagyon lassú mutálódó testtel. Ritka az az eset, ha valaki csak ún. „félig immunis” – ergó mutálódik, de nagyon lassan és embersége teljében van. Ez mind szép és jó volt, de utána jött a hidegzuhany.

 Z Nation S01E122

Murphyt ugyanis elkapja két elmeroggyant, és szórakozásul olyan szereket adnak be kedvenc félzombinknak, aminek a hatását kiskorú olvasóink – már ha van olyan – lelki épsége miatt most nem nagyon részletezném Eközben Mack még döglődik pár sort, Citizen Z meg változatlanul ontja az észt a gépe háta mögül – vagyis semmi változás a cselekményben.

 Z Nation S01E125

Hogy miért is vagyok ideges? Mert egy jó alapkoncepcióval (Murphy ellenállása a fertőzéssel szemben) operál a sorozta már egy ideje, csak ugye eddig lusta voltam rá kitérni, mert gondoltam – úgy sem kezdenek vele sok mindent. Aztán az előző részben is megmutatták, hogy igenis tudnak vele mit kezdeni, erre jönnek ezzel az inkább már undorító, semmint humoros húzással – csak gratulálni tudok, tényleg.

 Z Nation S01E124

Murphy törvénye? Inkább Murphy baklövése. Ezzel, mivel már csak egy epizód van hátra és kezdek félek a végkimeneteltől: vagy mindenki meghal, vagy sikerül a küldetés – ezen utóbbira azért kicsi az esély.  A halálos opció azért lenne igazából rossz, mert akkor 10K és Doc is ki lenne radírozva, ugye annak meg nem sok ember örülne – köztük én sem. Murphy meg, még ha nem is nőtt igazán a szívemhez azért egy tipikus belevaló tag, és kár lenne érte – bár úgy is tudom, mi lesz a sorsa.

 Z Nation S01E123

A Murphy’s Law lesokkolt, könnyre fakasztott és dühöt váltott ki belőlem. Nagy érzelmi rátát eredményezett, de sajnos nem pozitív irányban, de még van EGY esélyük a fordításra. Egyetlen egy, és remélem, hogy azzal élni is fognak, ha egy erős közepest ki akarnak csikarni a Z Nationból.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.