Oldal kiválasztása

4. Bug

Na, itt nem a hagyományos értelemben vett kis ízeltlábúra kell gondolni, hanem a játék közben fellépő kis bakikra (bugokra), amik miatt sokszor sok ember kerül át az örök vadászmezőkre, ugyanis ez legtöbbször a legrosszabb esetben is harc közben derül ki a bibi, és mire ezt egyáltalán felfoghatná, addigra a kedves delikvens már rég alulról szagolja a talajt. Halálosan (szó szerint) idegesítő, de sajnos nem sok mindent tudnak ellene tenni a készítők.

3. Reklám mindenütt

Nem akarok játékneveket mondani, de sokszor már a hajamat tépem a chaten vagy, a gyakorlatilag bárhol megjelenő reklámüzenetektől és árusok hadától. Jó tudom, ilyen is kell (csak azt nem, hogy miért), de ezek úgy hazatudják vágni a játékélményt, hogy egy hétig fel sem mész. Miért nem csinálnak egy olyan opciót, hogy csak az láthassa ezeket, akit érdekel is? Nem értem.

2. Ízes beszéd és bunkóság

Jó, azt megértem, ha valaki csúnyán beszél, mert már huszadjára nem tudja leverni ugyanazt a boss mobot, akárhogy is próbálkozik, de azt, amikor egy két nem normális a chaten, nyíltan szidja egymást, az több mint idegesítő. Nem is beszélve arról, hogy ezek a bunkók mindenütt jelen vannak és megkeserítik a többi játékos életét is a folytonos baromságaikkal vagy egyéb húzásaikkal pl: bajba kever, aztán hagy meghalni – és ez még csak az alapfokozat.

1. Elvárás és ragaszkodás

Én alapvetően egy kedves gamernek tartom magam, általában, ha segítséget kérnek tőlem, akkor megyek és segítek az illetőnek. Abból viszont már kezd elegem lenni, hogy sokan el is várják, hogy menj és segíts, aztán még ők vannak megsértődve, ha te esetleg kevés vagy. Most jutottam el én is arra a pontra, mint egyik angol haverom: csak annak segítek, akit ismerek. A másik kategória pedig a rácuppanás másokra, a folytonos békén nem hagyás, nyüstölés is kikezdi még a legacélosabb idegzetű gamert is – és persze ismét csak ők vannak kiakadva, ha mondjuk harc közben nem vetted észre az üzenetét, a következőben meg már mindennek elmond. Mondjuk erre legalább feltaláltak egy jó módszert: ignore.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.