Oldal kiválasztása

Az Odaátot sok mindenért szeretjük: a két főszereplőért, a változatos és nem kevésbé ijesztő szörnyeteg-kínálata miatt, az érzelmes jelenetekért, valamint, nem utolsósorban a szarkasztikus és sokszor igencsak morbid humora miatt. Ezen cikkemben igyekeztem a tíz legviccesebb részt összeszedni, és, hát, nem volt könnyű dolgom.

10. Phantom Traveler (S01E04):

legviccesebbspn_pic1

Ez az az epizód, amikor először találkozunk a sorozatban úgy istenigazából a démonokkal, és már csak ez a tény is emlékezetessé teszi ezt a részt számunkra. Önmagában véve elég komoly a sztori, így tehát a szó szoros értelmében nem fogjuk könnyesre röhögni magunkat, de a még igencsak zöldfülű srácok bénázásai – na, meg például az, ahogy Dean (Jensen Ackles) próbálja leküzdeni a repüléstől való félelmét – bizony sokszor meg tudnak nevettetni.

9. Mystery Spot (S03E11):

legviccesebbspn_pic2

Ahol a Trükkös (Richard Speight Jr.) feltűnik, ott senki nincs biztonságban – ezt már a második évad során megtanultuk, amikor különféle fura természetellenes jelenséget zúdított ránk, ám ez alkalommal a Winchesterekre veti ki a hálóját, és kifejezett örömét leli abban, hogy Deant több mint százféleképpen megölje, míg Sam (Jared Padalecki) mindezt végignézi. Első hallásra ez a történet sem tűnik kifejezetten viccesnek, de Deant olyan abszurd, már-már Darwin-díjas halálokban részesíti a Trükkös, hogy nem bírjuk ki nevetés nélkül – a végére viszont már sajnáljuk mind a két testvért.

8. Party On, Garth (S07E18):

legviccesebbspn_pic3

Garth (DJ Qualls), a folyamatosan bénázó, ám annál nagyobb önbizalommal rendelkező vadász tökéletes comic relief karakter, akit talán épp ebből kifolyólag nem lehet nem szeretni, sőt, igazi felüdülés, ha megjelenik a képernyőkön. Jelen epizódunkban egy japán szellemet segít levadászni a srácoknak, ám ez a lény messze nem mindennapi, ugyanis csak részegen lehet őt látni. Az alaphelyzet tökéletes komikum-forrás, amit természetesen ki is használtak az írók. Az eredmény: egy fergeteges negyvenöt perc, ami után a hasfájás sem kizárt.

7. Yellow Fever (S04E06):

legviccesebbspn_pic4

Ismét egy meglehetősen morbid sztori, zseniális körítéssel. Sam és Dean egy coloradoi kisvárosban találják magukat, ahol egy különös, „szellemkórnak” nevezett betegség ütötte fel nemrég a fejét, aminek következtében először csak elkezd viszketni az ember karja, aztán jön az egyre erősödő paranoia, és végül a szívroham. A srácoknak nincs szerencséje, hiszen Dean is elkapja a betegséget, és szó szerint mindentől elkezd félni: kutyától, macskától, az emeletes épületektől, de még a rendőröktől is, mivel betartja a sebességkorlátot – egyszóval egyáltalán nem önmaga, mindezt viszont a lehető legaranyosabban és legviccesebben adja elő.

6. LARP And The Real Girl (S08E11):

legviccesebbspn_pic5

Ebben az epizódban futnak össze Deanék ismét a hetedik szezonban megismert Charlie-val (Felicia Day), akit az első perctől kezdve tipikus geek csajnak ismertünk. Ebben a részben is éppen legnagyobb szenvedélyének, a LARP-ozásnak (live action roleplay – élőszereplős szerepjáték) hódol, amikor azonban néhány játékosnak nyoma veszik, később pedig kiderül, hogy titokzatos körülmények között meghaltak. Deanék nem sokkal később a helyszínre érkeznek, ám, hogy nyomozni tudjanak be kell illeszkedniük a többi játékos közé, ami azt jelenti, hogy középkori lovagi szerelést öltenek, és a kornak megfelelően viselkednek, illetve teljesítenek feladatokat.

5. Dog Dean Afternoon (S09E05):

legviccesebbspn_pic6

Mi történik, amikor egy bűntény egyetlen szemtanúja nem egy ember, hanem egy kutya? Nos, az átlagos nyomozók zsákutcába jutnának, de a Winchester testvéreknek mint mindenre, erre a problémára is akad megoldásuk. Ezúttal egy ősi, indián eredetű varázsigét használnak fel, ami összeköti Dean elméjét az adott állatéval, aki ez esetben egy Ezredes névre hallgató németjuhász. Ez az ige azonban nem várt hatást fejt ki, így Dean nemcsak Ezredes gondolatait hallja, hanem az összes kutyáét, sőt, a többi állatét is, ennek fejében még jó pár kutya tulajdonságot magára vesz.

4. Changing Channels (S05E08):

legviccesebbspn_pic7

Emlékeztek még, mit mondtam pár bekezdéssel korábban a Trükkössel kapcsolatban? Nos, a srácok most újra az ő törődését élvezhetik, ám a Trükkös kivételesen nem akarja egyikőjüket sem megölni, inkább más módon szórakozik velük: sorban egymás után teszi kórházi dráma, kvízshow, detektív sorozat, sitcom, de még egy nemi betegségek elleni kenőcs reklámjának főszereplőivé is Samet és Deant. A két testvérnek tehát az a feladata, hogy kikerüljön ebből a sokrétű alternatív univerzumból, és levadássza a Trükköst, aki még ráadásul nem is az, aminek látszik.

3. Monster Movie (S04E05):

legviccesebbspn_pic8

Műszőrt viselő farkasember, kellékboltból lopott szarkofágban fekvő múmia, és robogón menekülő, pizzaevő Drakula – ezek az Odaát halloweeni különkiadás részének a főgonoszai. Mivel idén halloween tájékán már írtam egy külön cikket erről az epizódról, ezért nem szeretnem túlragozni, miért is került fel a listára. Az ünnepi időszakban kötelező darab, de, ha valaki csak úgy random vágyna egy kis nevetésre, arra bármikor tökéletes.

2. Hunteri Heroici (S08E08):

legviccesebbspn_pic9

A dobogó második fokán a sorozat történetének egyik legkülönlegesebb epizódja áll. Castiel (Misha Collins) elhatározza, hogy – csak úgy, mint Dean és Sam –, vadász akar lenni, ezért elkíséri a srácokat egy nyomozásra. Ez az ügy azonban még a Winchesterek számára sem mindennapi, a halálok körülményei ugyanis kísértetiesen hasonlítanak a rajzfilmekben látott furcsaságokhoz. Innentől kezdve aztán a fejtetőre eső üllőtől kezdve a levegőben való megállásig minden megjelenik, ami például egy Tom és Jerry, vagy egy Kengyelfutó Gyalogkakukkrészben mindennapos.

1. The French Mistake (S06E15), Fan Fiction (S10E05):

legviccesebbspn_pic10legviccesebbspn_pic11

Végül jöjjenek az első helyezettek – igen, ketten vannak. Nem, nem tudtam dönteni. Már egy korábbi cikkemben is nagyjából egy szintre emeltem e két epizódot, és tényleg, mindegyik olyan zseniális, hogy tényleg, le a kalappal az alkotók, és természetesen a színészek előtt. A The French Mistake alapsztoriját még mindig a tévés történelem egyik legjobb ötletének tartom, a srácok ugyanis egy olyan „alternatív univerzumba” kerülnek át, ahol tévésorozatot forgatnak az életükből (aminek természetesen szintén Odaát a címe), és Samnek és Deannek kell eljátszaniuk, hogy ők Jared Padalecki és Jensen Ackles, akik eljátsszák, hogy ők Sam és Dean Winchester… azaz, hogy Jared Padalecki és Jensen Ackles játssza el azt, hogy ők Sam és Dean, akik eljátsszák, hogy ők Jared és Jensen, akik egyébként Samet és Deant játsszák. Ugye, hogy zseniális? Aztán, a legfrissebb mestermű, a Fan Fiction, ami egyébként a széria kétszázadik része. Nos, a címe mindent elárul, ugyanis fangirlök elevenítik meg a srácok sztoriját egy musical formában, egy kis csavarral – egészen pontosan jókora adag mögöttes tartalommal, na, meg robotokkal. Ja, és a mögöttes tartalmat említettem már?

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.